Monday, October 24, 2005

Miel para Oshún - Τρίτη 25.10, 21:00 - Μικρόκοσμος



Ο Rey είχε μερικώς δίκιο που με μάλωσε για την σιωπή μου σχετικά με τον Κύκλο Λατινοαμερικάνικου Κινηματογράφου που είναι σε εξέλιξη από τις 20 έως τις 26 Οκτώβρη, στους κινηματογράφους Τριανόν και Μικρόκοσμος.

Η αλήθεια είναι ότι το πήρα χαμπάρι με μικρή καθυστέρηση δυστυχώς και έτσι δεν πρόλαβα να οργανώσω κατάλληλα το πρόγραμμά μου ώστε να απολαύσω όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το μίνι αφιέρωμα.

Είδα όμως το Μέλι για τον Οσούν, το οποίο ξαναπαίζεται αύριο στον Μικρόκοσμο. Και προτείνω σε όσους η Κούβα δημιουργεί έστω και το ελάχιστο ενδιαφέρον, να πάτε να την δείτε την ταινία. Είναι λίγο μελό, αλλά ταυτόχρονα είναι και όμορφη, αληθινή. Γεμάτη από την Κούβα και τους ανθρώπους της, σε μια καθημερινή εικόνα, με τα καλά και τα κακά της ζωής και του χαρακτήρα των σημερινών Κουβανέζων.

Ο Humberto Solás είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς σκηνοθέτες της Λατινικής Αμερικής των τελευταίων 50 χρόνων. Οι πρωταγωνιστές απλοί και ανθρώπινοι, ο ταξιτζής μου θύμισε λίγο τον Compay Segundo, με αυτήν την βαθειά βροντερή μισομεθυσμένη φωνή και το περήφανο παράστημα. Εντυπωσιακά τοπία, μουσική που απευθύνεται σε ευρύ κοινό, ανθρώπινη αγωνία και αναζήτηση ταυτότητας, αναζήτηση των ριζών, της ευτυχίας μέσα -κυρίως- από τις ανθρώπινες σχέσεις και όχι από τα υλικά αγαθά.

http://www.cubacine.cu/ficcion/oshun.html

4 comments:

landlord45 said...

Ασχετο,εντελώς αλλού,μα θα το σκάσω το μυστικό :
μακριά από "Το μυστικό της Γέφυρας"..παρά την dream team των πρωταγωνιστών,ακόμη κι ο κινηματογράφος της Γκάμπια όλο και κάτι καλύτερο θα είχε να παρουσιάσει.
Απλά ακατάληπτο , απλά μια ταινία που με έκανε να εκτιμήσω την αξία του ελεύθερου χρόνου μου-και να μείνω μακριά από αυτό που λάμπει-.

Juanita La Quejica said...

Σοβαρά; Καλά που μου το είπες. Τόσο χάλια ε; Κρίμα...

Έπρεπε να είσαι μαζί μας στο Bar El Chino, η "ποίηση" των μεταναστών, του tango, της αγάπης και του αγώνα για επιβίωση. Πολύ όμορφο θέαμα, κάτι μεταξύ ταινίας και ντοκυμαντέρ.

Angelito said...

Juanita κανένα άλλο καλό φιλμάκι είδες?...καλησπέρες!

Juanita La Quejica said...

Είδα, είδα!

Κάτσε να γράψω τα σχετικά.