Wednesday, November 30, 2005

Δίοδος ή Δούλεμα; Θα δείξει.

Διαβάζω (πιο κάτω) στο in.gr τα τελευταία νέα σχετικά με το φτηνό Internet για τους φοιτητές, που εξαγγέλθηκε τον Μάϊο από τον Πρωθυπουργό. Θα εφαρμοστεί τελικά το πρόγραμμα "Δίοδος", με σημαντική μείωση στο κόστος πρόσβασης, αφού δοκιμαστεί για 3 μήνες από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Που σημαίνει από Απρίλη και μετά, άρα πάει η φετινή σχολική χρονιά. Και ποιος ξέρει πόσους άλλους περιορισμούς θα έχει.

Βρε, δεν πάνε για μανίτες;

"Να μειωθεί κατά περίπου 50% το κόστος πρόσβασης στο Internet για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, ΑΕΙ, ΤΕΙ και μεταπτυχιακών σπουδών, αποφασίστηκε σε σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών Παιδείας, Μεταφορών και Ανάπτυξης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, την Τετάρτη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας δήλωσε ότι μετά τις οδηγίες που έδωσε ο Κώστας Καραμανλής, το πρόγραμμα «Δίοδος» θα εφαρμοστεί μετά από 12 εβδομάδες δοκιμαστικής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Το πρόγραμμα αφορά 600.000 νέους, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, με κόστος περίπου στο μισό από το ισχύον.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το μηνιαίο κόστος θα ανέρχεται στα 15 ευρώ. Σύμφωνα με το Mega, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέγουν το φορέα της προτίμησής τους.

Ο κ. Σιούφας τόνισε ότι αποτελεί ένα ακόμη βήμα που κλείνει το χάσμα στον τομέα της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας και προανήγγειλε νέες πρωτοβουλίες για την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων διαδικτυακών εφαρμογών.

Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε ότι σύντομα θα υλοποιηθεί η υπόσχεση της κυβέρνησης για την παροχή δωρεάν ηλεκτρονικών υπολογιστών σε αριστούχους μαθητές.

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης υπογράμμισε ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν από την αγορά και πως υπολογίζεται ότι το κόστος θα είναι μειωμένο κατά 50% για τους φοιτητές, σημειώνοντας ότι με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση στοχεύει στην διάδοση του γρήγορου και φθηνού Internet και στην κατάκτηση της ψηφιακής εποχής."

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=667324&lngDtrID=252

9 comments:

maiandros said...

Εγώ δεν κατάλαβα ένα πράγμα: Τι στα κομμάτια θα δοκιμάζουν επί 12 εβδομάδες; Το πώς μειώνεται ένα τιμολόγιο;...

Citronella said...

Διόδια και Τριώδια..
Σαλούδος αμίγκα

τσέλιγκας said...

Αν δεν αγοράσεις μόνος σου δεν υπάρχει προκοπή. Θα έρθει και η άνοιξη και θα τραβάμε τα μαλλιά μας πάλι.

πολυβιος said...

μάλλον εννοούν τη νέα ψηφιακή εποχή με amstrad και commodore.

Τελαμωνας Στοκος said...

Η επιστροφη των Θρυλων Πολυβιε ? :-)

Για κατσε να κατεβασω απο το παταρι το cpc...

street spirit said...

ουάοοουυυυ και τώρα τι;;; θα πιλοτάρουν άσχημα για τους επόμενους τρεις μήνες;;;)

landlord45 said...

Δεν ξέρω..μπορεί να ξύπνησα στραβά σήμερα αλλά αυτοί μου δίνουν την εικόνα ανθρώπων που φοβούνται πως αν πατήσουν λίγο πιό βίαια το enter , θα εκτοξευθεί το κάθισμά τους στο υπερπέραν.
Ψηφίζω λευκό και ελπίζω σε δίοδο.
Καλό μήνα.

Juanita La Quejica said...

Καλό Μήνα και Καλές Γιορτές!

Λεμονιάάάά... πού είσαι;

Θέλω φωτάκια για το δένδρο, καμπανούλες, στολιδάκια, virtual Christmas spirit, μπας και μπούμε στο πνεύμα του αληθινού σιγά σιγά.

TziNtziras said...

Αυτο βεβαια που πουθενα δεν ακουγεται ειναι πως πριν λιγο καιρο -το πολυ 3μηνο- ο Οτες αυξησε τα παγια τελη (οποτε λεω τελη σκεφτομαι μπριζολες).

Αρα αυτο που εγινε ειναι οτι οοοολοι μας επιδοτησαμε την -υποθετικη ακομα- εφαρμογη του φθηνου (!?!?) internet...