Saturday, January 07, 2006

Συνέχεια του προηγούμενου...

Αυτή τη φορά δεν υπήρχε χρόνος για βόλτα σε Gaudόσπιτα και Gaudοπάρκα ή στην πανέμορφη περιοχή του Eixample. Κάποια στιγμή ο Αη Φανούρης θα βρει και θα μου φανερώσει τις φωτογραφίες περασμένων χρόνων, οπότε θα επανέλθω. Υπάρχουν τόσα όμορφα μέρη να περπατήσει και να επισκεφθεί ο ταξιδιώτης στην Barcelona, που χρειάζεται να μείνει αρκετές μέρες και να έχει μεγάλη διάθεση και αντοχή για περπάτημα, για να πάρει μία πρώτη γεύση.

Αυτό που λείπει στην Αθήνα είναι οι χώροι όπου ο πεζός μπορεί να περπατήσει άνετα, χωρίς να τον χτυπήσει αυτοκίνητο, χωρίς να αναπνέει τις εξατμίσεις στα 2 βήματα, χωρίς να σπάσει το πόδι του πέφτοντας σε κάποιο σπασμένο πλακάκι, χωρίς να χρειάζεται να σκαρφαλώσει πάνω από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, χωρίς να ...


Ακόμα και από την πίσω μεριά ο Καθεδρικός Ναός είναι πάντα εντυπωσιακός!

Μινιμαλιστική η Φάτνη του 2005, έξω από το Δημαρχείο. Και χωρίς τον Caganer, όπως πολύ σωστά είχε αναφέρει η Mirandolina, παρά τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας Καταλανών.

Γι αυτό και εκείνοι έβγαλαν το Burro Catalán (σε αντιπαράθεση με το καστιγιάνικο ταυράκι) για να στολίσει τα μπαλκόνια τους.

Και βέβαια το "εθνικό" πολυκατάστημα του Corte Inglés εύχεται Χρόνια Πολλά!

Στην αγορά της Santa Catarina...

... βρέθηκαν το μεσημέρι της Παραμονής Πρωτοχρονιάς δημοσιογράφοι από την Ισπανική Τηλεόραση, για να πάρουν πλάνα από τα σταφύλια, που καταπίνουν με κάθε χτύπημα του ρολογιού στις 12 το βράδυ, όταν αλλάζει ο χρόνος. Ντιν, χλαπ, νταν, χλουπ και αν είναι και παχιές οι ρόγες και δεν έχεις πάρει και το "κολλάει", γκκκ, γκλουπ, πάει, σε χάνουμε από σταφύλι!

Η περιπλάνηση στα δρομάκια του Barri Gotic είναι πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία.



Το 200άρι φιλμ είναι απαραίτητο τελικά σε μέρες με συννεφιά... Την επόμενη φορά θα το φροντίσουμε. Όποιος και αν είναι ο προορισμός.

17 comments:

Katerina ante portas said...

Αυτό θα πεί ξενάγηση με τα όλα μας! Γκράτσιας φιλτάτη, και εις άλλα ταξίδια και με άλλες εντυπώσεις!

Mirandolina said...

Η δική μου η καταλανή κομπάδρα μου είπε πως τον καχανιέρο τον... ζωγράφισαν οι καταλανοί γκραφιτάδες κοντά στη φάτνη, σε έναν τοίχο -- υποψιάζομαι, βέβαια ότι οι αρχές έτρεξαν να το καθαρίσουν γρήγορα...

Ευχαριστούμε για την όμορφη βόλτα και Χρόνια Πολλά Χουανίτα -- ότι ποθείς και κάθε χαρα!

Marina said...

Εγραψες με τις ωραιότατες φωτογραφίες..Οδοιπορικό μέσα στην αρχιτεκτονική, στην τέχνη, στη γεύση..
Να ξαναπάτε σου εύχομαι σύντομα

nicola beerman said...

ελπιζω να πραγματοποιησω και εγω το ταξιδι στη Βαρκελωνη (που τοσχεδιαζω δυο χρονια)

street spirit said...

αυτό είναι το πνεύμα εύγε... ;) πάντα τέτοια ταξίδια!!!!

kukuzelis said...

Να πούμε όμως του στραβού το δίκιο: η φάτνη μου φάνηκε όμορφη. Η πόλη, έστω και από φωτογραφίες, είναι το τέλειο φόντο για να φανεί καθαρά η δική μας βαθύτατη κρίση.

KV said...

Να'σαι καλά, με γέμισες όμορφες αναμνήσεις ... Από τα πιο αγαπημένα, ζεστά, ενδιαφέροντα μέρη ... Κάθε φορά που πάω, it feels like home και ας μην μιλάω καν την γλώσσα !

Τελαμωνας Στοκος said...

Eμ βεβαια - αυτα τα φοβερα posts τα κανετε οταν λειπουμε - επιτηδες ?? :-PPP

Χρονια Πολλα :-)))

Juanita La Quejica said...

Ευχαριστώ Τελ! Καλό Ταξίδι Επιστροφής!
Καλημέρα σε όλους!
Kukuzeli συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, δυστυχώς για μας που γεννηθήκαμε και ζούμε στην Αθήνα.
KV, η Βαρκελώνη έχει ένα πιο έντονο διευρυμένο "ευρωπαϊκό χαρακτήρα" από τις άλλες ισπανικές πόλεις και γι αυτό ίσως κλέβει καρδιές.

Angelito said...

Κάτι σα να με θυμίζουν όλα ετούτα, μα τον Πουγιόλ!

Juanita La Quejica said...

Καλώς τον! Πώς τα καλοπεράσατε;

Angelito said...

Είμαστε Beautiproof και αντέξαμε το σοκ της αντίθεσης!!!

schottkey said...

Μμμ βλέπω κοινές φωτό, έστω κι αν τριγύρισα στην πόλη το καλοκαίρι-αυτα τα churros, μου έμειναν απωθημένο!

Καλή χρονιά :)

Juanita La Quejica said...

Kαλή Χρονιά schottkey. Νομίζω ότι τελικά μου αρέσει περισσότερο η χειμωνιάτικη φορεσιά της Βαρκελώνης, αν και καλοκαίρι με πολύ ζέστη, βροχή και υγρασία την γνώρισα και την αγάπησα.

schottkey said...

Χωρίς να διαβάσω περαιτέρω, φαντάζομαι πως μάλλον μένεις εκεί, επομένως ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα την πόλη και τις εποχές της. Το καλοκαίρι δεν ήταν καθόλου άσχημη πάντως, ευτυχώς δε γνώρισα εκεί ούτε υγρασία ούτε (πολλή)βροχή.

Lucky you..

Juanita La Quejica said...

Mόνιμη κάτοικος Αθηνών με ιδιαίτερη αγάπη στα ταξίδια. Τα τελευταία χρόνια είχα την τύχη να επισκεφθώ κάποιες φορές την Βαρκελώνη, γιατί εκεί βρίσκονται περιστασιακά φίλοι-κουμπάροι.

schottkey said...

Sounds great..