Thursday, May 17, 2007

Η "παραγγελιά" της Κατερίνας

Ευκαιρία να ακούσουμε και πάλι-όπως σωστά πρότεινε η Katerina Ante Portas- την Lila Downs, μιας και πολύ σύντομα θα μας επισκεφθεί στην Ελλάδα.

Στην Frida, ζητά να την αγαπήσουν στην Alcoba Azul.

Στο τελευταίο της cd, La Cantina, στο χιλιοτραγουδισμένο Tu Recuerdo y Yo, του τελευταίου μεγάλου των rancheras José Alfredo Jiménez, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ερμηνεία, μέσα από μια σύγχρονη οπτική.

Και τέλος, από το Una Sangre την ακούμε στην Κατσαρίδα, το τραγούδι που συνδέθηκε κυρίως με την Μεξικάνικη Επανάσταση αν και για πρώτη φορά εμφανίστηκε σε γραπτό κείμενο το 1883, στο βιβλίο του Francisco Rodríguez Marín "Cantos populares españoles" και αναφέρεται στους πολέμους των ισπανών ενάντια στους Μαυριτανούς. Εδώ, ακούμε την Cucaracha μέσα από τα μάτια -και τα λόγια σε κάποια σημεία- της Lila.

3 comments:

Katerina ante portas said...

Πως διέλαθεν της προσοχής μου κυρία πρέσβι/πρέσβειρα! (ή άνοιξα το παλαιό σας blog χθές?) :)
Ευχαριστώ, ευχαριστώ και με το παραπάνω!!
(Θα βάλω την Λίλλυ να ακούσει με το ζόρι την..κατσαρίδα!!) :))

Juanita La Quejica said...

Χθες βράδυ το ανέβασα Κατερινάκι, με σημερινή ημερομηνία.
Να την βάλεις με το ζόρι και εκ μέρους μου και να της δώσεις ένα φιλί. Μπορεί να της αρέσει, γιατί είναι μοντέρνα εκτέλεση.
Ίσως κάποια στιγμή γράψω ένα κείμενο γι αυτό το τραγούδι, δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές και με πόσο διαφορετικούς στίχους έχει γραφτεί, ανάλογα τον πόλεμο και την μεριά που είχαν επιλέξει να υπερασπίζονται αυτοί που το τραγουδούσαν σε κάθε περίπτωση...

Unknown said...

juanita, τι υπέροχη μουσική μοιράζεσαι μαζί μας ;) η lila downs είναι απίστευτη είδα μερικά βιντεοκλίπ της στο youtube, απλά φοβερή