Thursday, May 10, 2007

Η Chavela του 21ου αιώνα στην Ελλάδα!

Διαβάζω σωστά;

Στις 2 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας και στις 3 Ιουλίου στο Kηποθέατρο Παπάγου θα δώσει συναυλίες η LILA DOWNS; Δεν ονειρεύομαι; Όπως έγραφα πριν λίγο καιρό, η ίδια η Chavela Vargas της παρέδωσε στα τέλη του περασμένου χρόνου την σκυτάλη, σαν μια ακόμα αναγνώριση του ταλέντου της! Επιτέλους, καλά συναυλιακά νέα!

Και ποιός άλλος; SKA CUBANO, OJOS DE BRUJO μαζί με τους PALYRRIA και τον ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΕΡΣΙΔΗ (που ομολογώ ότι δεν γνωρίζω, αλλά θα τον μάθω σίγουρα στη συναυλία στις 5 Ιουλίου, στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη).

Να υπήρχε και κάτι "της προκοπής" σε flamenco... τί καλά που θα ήταν!

15 comments:

μαριάννα said...

Άψογα! Να φροντίσουμε να κλείσουμε εισιτήρια έγκαιρα!
Βγήκε πρόγραμμα καλοκαιριού ε; Δεν κοίταξα ακόμα. Δεν μπορεί να μην έχει φλαμένκο καθόλου. Λες;
Ααααχ!Την άλλη βδομάδα πάω Μαδρίτη Ανδαλουσία... θα σου μεταφέρω κλίμα και νέα. Θες κάτι; Καλημέρα!

Juanita La Quejica said...

Σε ευχαριστώ πολύ!
Τυχερή! Είχα βγάλει εισιτήρια για την Suma Flamenca στην Μαδρίτη, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να φύγω για οικογενειακούς λόγους υγείας που τελικά δεν ήταν και τόσο άμεσα σοβαροί, όπως ευτυχώς αποδείχτηκε.

Καλό Ταξίδι, να περάσεις πολύ πολύ όμορφα! Περιμένω φωτογραφίες και περιγραφή, να ταξιδέψω με το πνεύμα τουλάχιστον!

Έχει κάποια compañía νομίζω μέσα στο καλοκαίρι από μια πρώτη ματιά, αλλά εγώ αυτά τα θεωρώ ελαφρώς ως πολύ τουριστικά, μου θυμίζουν λίγο παλιά "μπουλούκια", βελτιωμένα βέβαια, αλλά όχι για όσους θέλουν να δουν κάτι πιο puro και original.

Αυτόν τον μήνα στην Μαδρίτη είναι μαζεμένοι όλοι οι πραγματικοί και αξιόλογοι καλλιτέχνες του flamenco της σύγχρονης Ισπανίας. Αν ερχόταν κάποιος από όλους αυτούς, εκεί θα μιλούσαμε για μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Unknown said...

πολύ ωραία, άψογα, έρχονται και οι ohos de brujos ;)

μαριάννα said...

Συμφωνώ για το τουριστικά, αν και έχω πετύχει και πολύ καλά σχήματα στο Halfe Note και στο Ηρώδειο Sara Baras. Αυτά που έχω δει σε cafe cantantes στη Γρανάδα, Σεβίλη και Ούμπεντα ήταν άλλο πράγμα όμως. Όπως και στη Μαδρίτη τα ταβερνάκια με τους τούνος είναι εντελώς τουριστικά. Γενικά προτιμώ τα μη επώνυμα σχήματα, με εξαίρεση κάποιους πολύ καλούς.
Κρίμα που δεν κατάφερες να πας Μαδρίτη. Σου εύχομαι όμως κάθε καλό για την υγεία των οικείων σου και έχεις όλο το χρόνο δικό σου.
Θα τα πούμε όταν γυρίσω.
Hasta la proxima! :)

Juanita La Quejica said...

Να περάσεις bomba!

Και στο Ηρώδειο, και στον Λυκαβηττό αλλά και αλλού -όπως πέρισυ στο σχολείο ο Duquende στο Qawali Flamenco- βεβαίως έχουν έρθει και εδώ σπουδαίοι καλλιτέχνες. Αλλά όλο και πιο σπάνια πλέον μας επισκέπτονται.

Juanita La Quejica said...

Street, ετοιμάσου να κατέβεις στα πάτρια, μια συναυλία είναι ένας πολύ καλός λόγος!

Μαύρος Γάτος said...

Δεν την ξέρω την Λίλα, αλλά αυτή η Τσαβέλα βρε παιδάκι μου... Ό,τι και να πιάσει στο στόμα της το μεταμορφώνει σε αριστούργημα!

Σ;))))

Juanita La Quejica said...

Καλώς τον Γάτο με τα αυτάκια του (αυτό δεν είπαμε ότι σημαίνει το Σ;))))? Χιχι!
Αν έχεις δει την Frida ή έχεις ακούσει την μουσική της ταινίας, τότε σίγουρα την ξέρεις την Lila Downs. Δεν έχει αυτό το τραχύ μέταλλο της Chavela που την κάνει για μένα συγκλονιστικά μοναδική, αλλά καταφέρνει να περνά μια σύγχρονη ματιά στα παραδοσιακά τους τραγούδια χωρίς να τα ρημάζει και αυτό την κάνει ξεχωριστή.

Katerina ante portas said...

Kαλημέρα, έχουμε δείγμα "γραφής";
(Μας κακομάθατε κυρία μου!);)

kiki said...

Και Πάτρα ε?..... Αν είμαι εκεί τότε...

Juanita La Quejica said...

Κατερινάκι, σπεύδω να γράψω τα cd της στο pc και να ανεβάσω κάποια τραγούδια της.
Κική, στα μέρη μας χρωστάς μια επίσκεψη "χωρίς πρόγραμμα"! Μην το ξεχνάς!

Filotas said...

Βρε αχόρταγη, τόσα πράγματα λέει το πρόγραμμα, στο φλαμένκο έμεινες?
Η Lila είναι φωνάρα και η Chavela δικαίως της παρέδωσε την σκυτάλη.
Ο Περσίδης είναι ένας πολύ καλός μουσικός, κιθαρίστας αν δεν κάνω λάθος. Οι Ska Cubano και Ojos de Brujo δεν χρειάζονται σχόλια...
Κρίμα που κατεβαίνω Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο και όχι τότε:(
Besitos!

Juanita La Quejica said...

ΧΑΧΑ! Καλά τα λες, αχόρταγη! Αλλά αφού με ξέρεις, το φλαμένκο είναι "κόλλημα". Κοίτα βρε για τί πράγμα είχα εισιτήριο και δεν πήγα, μπουχουχου!!!!!!!
http://www.flamenco-world.com/magazine/about/arcangel_cigala_suma07/cigala14052007.htm

pataitaporbuleria said...

Hola de flamenco hay mucho este verano. Me encanta tu blog y te invito pa que veas el mio. Soy la pataitaporbuleria y te mando un beso!

Juanita La Quejica said...

Bienvenida pataitaporbulería.