Monday, May 14, 2007

Kουσκούς

Εκ των ενόντων έφτιαξα ένα κουσκούς με ό,τι υπήρχε στην κουζίνα.Κουσκούς με λαχανικά
Υλικά
200 γρ.κουσκούς μεσαίου μεγέθους προμαγειρεμένο ιταλικό (σιμιγδάλι 100% έγραφε νομίζω)
500 γρ. ζωμός κοτόπουλου (αυτό στις οδηγίες έγραφε 1 προς 1 αλλά δεν έφτανε με τίποτα το υγρό, οπότε δεν είμαι σίγουρη πόσο χρειάστηκε τελικά επειδή πρόσθετα συνέχεια)
λευκό ξύδι βαλσαμικό
ελαιόλαδο
σησαμέλαιο
4 κ.σ.ταχίνι
2 κ.σ.πέστο
8 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 4
6 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
1 μεγάλη πιπεριά
3 κρεμμύδια
2 σκελ.σκόρδο (χωρίς τη φύτρα)
κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
ρίγανη
Εκτέλεση
Έφτιαξα τον ζωμό (με έτοιμο κύβο), πρόσθεσα το ταχίνι και αφού πήρε μια βράση περιέχυσα το κουσκούς. Άφησα να τραβήξει 10΄ και ήταν έτοιμο. Πρόσθεσα σησαμέλαιο, πέστο (έτοιμο, ψιλομπιαχ, αλλά δεν ενόχλησε μέσα στα υπόλοιπα υλικά, απλά έδωσε ένα τόνο πιο πικάντικο) και μπόλικο ξύδι λευκό βαλσαμικό που είναι ιδιαίτερα γλυκούλι.
Σώταρα τα κρεμμυδοσκόρδα, έσβησα με κόκκινο κρασί, πρόσθεσα τα υπόλοιπα λαχανικά και μαγείρεψα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, προσθέτοντας τα μπαχαρικά και τη ρίγανη. Χρειάστηκε και λίγο νεράκι.
Στο τέλος, έριξα τα λαχανικά πάνω από το έτοιμο κουσκούς και ορμήσαμε! Νοστιμότατο, γρήγορο και εύκολο. Το κακό είναι ότι δεν σταματά κανείς στο πρώτο πιάτο, ουφ!

No comments: