Sunday, March 02, 2008

Σε έδαφος του Εκουαδόρ σκότωσαν τον Νο2 των Farc οι Κολομβιανοί στρατιώτες

Στην ζούγκλα του Εκουαδόρ, στην Provincia de Sucumbíos, 3 χλμ. νότια από τον ποταμό Putumayo, σκότωσε χθες ο Κολομβιανός στρατός τον νούμερο 2 ηγέτη των Farc, Raúl Reyes.

Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Rafael Correa, δήλωσε ότι θα φτάσει "μέχρι τέλους, προκειμένου να ξεκαθαριστεί αυτό το σκανδαλώδες γεγονός που αποτελεί επιθετική κίνηση στο έδαφός μας". Ο πρεσβευτής του Εκουαδόρ στην Κολομβία ανακαλείται μέχρι να δωθούν εξηγήσεις.

Από τον Οκτώβρη του 2006 υπήρχε η φήμη ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία των Farc Raúl Reyes, κρυβόταν στο έδαφος του Εκουαδόρ. Είχε μάλιστα συμβεί σοβαρό διπλωματικό επισόδειο ανάμεσα στις δύο χώρες, ύστερα από καταγγελίες του προέδρου της Κολομβίας Álvaro Uribe ότι Reyes είχε βρει προστασία στην ζούγκλα του γειτονικού κράτους.

Boletín de prensa del gobierno de Ecuador

8 comments:

tdjm said...

Kαλό μήνα χουανίτα μου..

Περνώ κάθε μέρα από εδώ!!

Juanita La Quejica said...

Καλημερούδια!

KitsosMitsos said...

Ανακατατάξεις πάλι και στην Λατινική Αμερική. Ήδη ο Τσάβες απειλεί με πόλεμο...
Χαμός στον κόσμο. Γιατί άραγε;

Juanita La Quejica said...

Έλα ντε! Και βέβαια πού θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου κλπ κλπ.
Ποιά τα βαθύτερα κίνητρα;
Είναι φιλοπόλεπος και "σκυλάκι" των Αμερικανών ο Αργεντίνος Πρόεδρος, όπως τον κατηγορούν οι αρχηγοί της Βενεζουέλας, του Εκουαδόρ και της Νικαράγουα; Συνεργαζόντουσαν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις του Εκουαδόρ και της Βενεζουέλας με τους αντάρτες των Farc; Ο Reyes, ο αποθανών, ήταν η κύρια ειρηνική φωνή των Farc και η βασική ελπίδα για εξεύρεση λύσης; Σκοτώθηκε επίτηδες, για να κοπούν όλες οι γέφυρες επικοινωνίας των Farc με την κυβέρνηση της Κολομβίας και τις επίσημες διεθνείς οργανώσεις;
Τί θα γίνουν οι όμηροι;

Μηθυμναίος said...

Juanita και συνεργαζόμτουσαν και τους χρηματοδοτούσαν, άστα τα έζησα...

Μηθυμναίος said...

συνεργαζόντουσαν συγγνώμη.

Juanita La Quejica said...

Και εγώ Στράτο από τις ιντερνετικές εφημερίδες κάτι τέτοιο έχω διαβάσει. Κάποιους κολομβιάνους που είχα ρωτήσει δεν είχαν θελήσει να πάρουν θέση.

Unknown said...

τελικά η λατινική αμερική είναι ένα καζάνι που βράζει και ποτέ δεν εξατμίζεται το νερό