Sunday, April 13, 2008

La paloma



Εύχομαι σύντομα να "πετάς" σαν μια ξέγνοιαστη paloma!

Καλή Δύναμη!

10 comments:

Unknown said...

juanita, σ'ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου, η Βαρκελώνη ήταν υπέροχη, τα chocolate con churros γιάμμμι, φρέσκα ζεστά churros βουτηγμένα στην πηχτή σοκολάτα, επόμενος προορισμός ελπίζω να είναι η Γρανάδα ;)

Anonymous said...

καλημερα...ισπανια αν και ηταν οι κατακτητες της χωρας μου παλια κατα 40% ειμαστε ισπανοι στην καταγωγη...εκτος απο την μαδριτη ολες οι αλλες πολεις ειναι λατρεια μου οπως και η οπερα....φυσικα η Γραναδα ειναι η πολη μου...μονο εκει χανεσαι απο τις ιδιαιτεροτητες της πολης...buenos dias....besitos...

Juanita La Quejica said...

Street, πολύ χαίρομαι που σας βοήθησα έστω και λίγο με τις προτάσεις μου. Η Γρανάδα είναι ένα όνειρο, αρκεί να μην έχει πολύ ζέστη!
Argentina, κατακτητές που μετά την είσοδό τους στην Αμερικάνικη Ήπειρο πέθανε το μεγαλύτερο μέρος των αυτοχθόνων, είτε από τις ευρωπαϊκές αρρώστειες, είτε από την κακομεταχείριση και τα ολέθρια αποτελέσματα του επιθετικού πολέμου των Ισπανών.
Αλλά όπως λες, αυτά έγιναν 500 χρόνια πριν και σήμερα η Λατινική Αμερική αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από την συνεύρεση των Ισπανών αρχικά με τους αυτόχθονες, στη συνέχεια με τους αφρικανούς σκλάβους και αργότερα με τους υπόλοιπους.
Στην Ισπανία θα έλεγα ότι μάλλον μου ταιριάζουν περισσότερο τα πιο μικρά μέρη, εκεί βρίσκω πιο έντονο το σημάδι της γης και των κατοίκων της. Με την Ανδαλουσία σαφώς να έρχεται πρώτη, αλλά και την Αραγωνία, την Χώρα των Βάσκων... κάθε γωνιά έχει τα δικά της έντονα χαρακτηριστικά που κερδίζουν τελικά ή όχι τον ταξιδιώτη.

sombraluz said...

Πλειοψηφούν λέει οι γυναίκες στη νέα κυβέρνηση της Ισπανίας.Πώς το βλέπεις αυτό;

Juanita La Quejica said...

Δεν έχω ακούσει καθόλου τί συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες στην πολιτική ζωή της Ισπανίας.
Έχω την εντύπωση ότι οι γυναίκες ούτως ή άλλως είναι στην ουσία "μαντόνες" σε αυτή τη χώρα, κινούν τα νήματα στις οικογένειές τους, οπότε πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν και στην άσκηση εξουσίας.
Δεν νομίζω όμως ότι στην εποχή μας υπάρχει πια έντονη η φυλετική διαφορά. Γυναίκες και άνδρες, όλοι στον ίδιο αγώνα επιβίωσης είμαστε ριγμένοι.

mareld said...

Juanita mia!

Ποιός τρώει chocolate con churros
και εμείς δεν έχουμε;
Όπως ξέρεις λατρεύω την Ανδαλουσία αλλά κυρίως τη Γρανάδα.
Όποτε με το καλό πας, θα μου πεις να πω στους φίλους μου να τους συναντήσεις. Εάν δεν έχεις να μείνεις πολύ πιθανόν να μείνεις στο Νικολάς που η αγάπη του τώρα είναι η Ρεβέκα η Μεξικάνα μας.
Υπάρχει μια πιθανότητα να πάω και εγώ σύντομα για δυο εβδομάδες. Το σκέφτομαι..
Το βίντεο μου άρεσε..αλλά κυρίως οι απόψεις σου!

Να μου είσαι καλά!
Φιλάκια!

Juanita La Quejica said...

Θα τραγουδήσει και ο Diego El Cigala τέλη Μαίου στην Granada. Να πας αν μπορείς! Είναι καταπληκτικός στις συναυλίες!
Θα χαρώ πολύ να γνωρίσω τους φίλους σου, ιδίως την Ρεβέκα, καθώς για τους Μεξικανούς και τη χώρα τους έχω μια ανεξήγητη ιδιαίτερη αδυναμία από πιτσιρίκα! Που με οδήγησε τελικά στον χώρο μελέτης της ευρύτερης hispanidad.
Για να μπορέσουμε όμως να ταξιδέψουμε από την Ελλάδα στην Λατινική Αμερική πρέπει να ξεπουληθούμε, τόσο ακριβά που είναι τα άτιμα εισιτήρια...

"ζαχαρούλα.." said...

καλημέρα!!!

καλώς σε βρήκα!!!!!!!!!!

Juanita La Quejica said...

Καλώς την Ζαχαρούλα!

Anonymous said...

KALIMERA APO TO
WWW.RADIOPOINT.GR