Saturday, October 10, 2009

Νέα επίσκεψη (και τελευταία) στο Χαρμάνι της Κυδαντιδών

Πέρισυ στις αρχές του καλοκαιριού άνοιξε στην γειτονιά με τα συμπαθητικά μαγαζιά στα Άνω Πετράλωνα το Χαρμάνι. Ιδιοκτήτες εκείνοι που έχουν το απέναντι Θεραπευτήριο.

Όπως είχα γράψει και εδώ αλλά και στο Hungry For Life, αρκετές φορές το επισκεφθήκαμε γιατί είχε μέτριο προς καλό φαγητό, πολύ καλή εξυπηρέτηση και λογικότατες τιμές, για τα δεδομένα πάντα της παράλογα υπερτιμημένης Αθήνας.

Μέσα σε 10 μήνες που είχαμε να πάμε, υπήρξαν δραστικές αλλαγές στα έπιπλα και στις τιμές.

Η ποικιλία θαλασσινών που ήταν υπεραρκετή για 2 άτομα και κόστιζε μέχρι τον Νοέμβριο του 2008 15€, χθες είχε αισίως ανέβει στα ... πόσα λέτε; Στο απίστευτο ποσό των 35€.

Δεν είμαι καλή στους υπολογισμούς και έτσι δεν ξέρω την ποσοστιαία αύξηση. Αυτό που ξέρω με σιγουριά είναι ότι ήταν και η τελευταία φορά που πήγαμε σε αυτό το μαγαζί. Γιατί η κίνηση αυτή δείχνει την απόλυτη κοροϊδία προς τον πελάτη και τον χλευασμό στον οποίο αρέσκεται να επιδίδεται η πλειοψηφία των ιδιοκτητών χώρων εστίασης στην Αθήνα και στις τουριστικές περιοχές της Ψωροκώσταινας.

Το πιο αστείο είναι ότι όταν παραπονέθηκα στα γκαρσόνια και σχολίασα το απίστευτο της νέας τιμής, ο ένας είχε την αφέλεια να μου απαντήσει ότι εκείνος από τις αρχές του χρόνου που δουλεύει εκεί αυτήν την τιμή συνάντησε και ότι προφανώς οι τιμές ήταν μόνο αρχικά χαμηλές, ώστε να μπορέσει το κατάστημα να γίνει γνωστό και να αποκτήσει σταθερούς πελάτες. Και μετά ... μόλις "έδεσαν τον γάιδαρό τους", ο "επαγγελματισμός" τους οδήγησε στο να αλλάξουν την τιμή για μια ποικιλία λίγων κατεψυγμένων καλαμαριών, αθερίνας, 3 γαρίδων, κάποιου μπακαλιάρου και μερικών βραστών κατεψυγμένων λαχανικών από 15 σε 35€.

Με λίγα λόγια, φοβάμαι ότι και τα Πετράλωνα άρχισαν να κατρακυλούν τον δρόμο που πήρε η περιοχή του Ψυρρή, το Γκάζι και ο Κεραμεικός. Τί κρίμα...

Εμείς ένα μας απομένει να κάνουμε: ρεφενέ στα σπίτια, να μαγειρεύουμε δηλαδή όλοι από ένα πιάτο και να μαζευόμαστε στα σπίτια μας εναλλάξ οι παρέες για φαγητό. Έξω μόνο για ποτό, για την αλλαγή των παραστάσεων. Δεν αξίζει να δεχόμαστε αυτού του είδους την κοροϊδία, είναι ντροπή μας σαν καταναλωτές να γινόμαστε μέρος αυτού του αναίσχυντου και κακόγουστου παιχνιδιού.

5 comments:

Kalliope said...

Τουλάχιστον ήταν καλομαγειρεμένο το φαγητό; Επίσης, είχε το ίδιο πολύ κόσμο με τις άλλες φορές; Γιατί μερικές φορές οι καταστηματάρχες τσούζουν τις τιμές και μετά παραπονιούνται ότι "λόγω κρίσης" ο κόσμος δε βγαίνει έξω...

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, αυτά πρέπει να κυκλοφορούν μεταξύ ημών των καταναλωτών (έστω και από άλλα μέρη), να λιγοστεύει η κοροϊδία.

Juanita La Quejica said...

Το φαγητό ήταν και είναι μέτριο, αυτό που το έκανε συμπαθητικό ήταν το συνολικό πακέττο, ο ευρύτερος χώρος, οι τιμές και το φαγητό, με αυτήν την σειρά. Γεμάτο από κόσμο είναι πλέον, γιατί αυτή η περιοχή "πουλά", οπότε όλα εκεί είναι γεμάτα. Τα έχουμε ξαναπεί... ο Έλληνας δεν έχει οξύνει την καταναλωτική του συνείδηση και τα "σκάει" χωρίς δεύτερη σκέψη, πετά τα χρήματά του εύκολα, αρκεί να το προστάζει η όποια μόδα.

Unknown said...

Πήγατε το Νοέμβρη του 2009 στο μαγαζί αυτό;;;

:o

Juanita La Quejica said...

Βεβαίως! Έχουμε βρει την μηχανή του χρόνου! ΧΑΧΑ! Σε ευχαριστώ, το διόρθωσα.

Unknown said...

Και δεν μου φέρατε τους αριθμούς του τζακ ποτ του λόττο;;;

Δε με σκέφτεστε καθόλου μα καθόλου....

:(