Friday, May 21, 2010

Χόρχε Πάρδο και οι d´3 στο 10ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ

25-29.05.2010
10ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΖΑΖ ΑΘΗΝΩΝ

28.05.2010, 21.00

Ο Χόρχε Πάρδο και οι d´3

Ένας θρύλος της ισπανικής φλαμένκο-τζαζ, ο Χόρχε Πάρδο, που από το 1995 έφτιαξε το συγκρότημα d´3 με τους Φράνσις Ποσέ και Χοσέ Βάθκεθ «Ρόπερ», έρχεται φέτος στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ Αθηνών εορτάζοντας την ισπανική προεδρεία στην ΕΕ.
Στην μεγάλη καριέρα του, ο Χόρχε Πάρδο έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως ο Πάκο ντε Λουθία και ο Καμαρόν ντε λα Ίσλα, μεταξύ άλλων.

Τρεις δεξιοτέχνες που παίξουν μια μουσική με πρωτότυπο ήχο φλαμένκο και τζαζ. Το χαρακτηριστικό τους είναι η μίξη του φλαμένκο και της τζαζ και η πρότασή τους είναι δυνατή και πολύ ωραία. Τρεις οργανοπαίκτες υψηλού επιπέδου, ικανοί να δώσουν στη μουσική μια νέα συναρπαστική διάσταση.

Ο Χόρχε Πάρδο με το σαξόφωνο, ο Φράνσις Ποσέ με το κοντραμπάσο και ο Χοσέ Βάθκεθ «Ρόπερ» με τα ντραμς ενώνονται σε μια έκρηξη τζαζ που κινείται πάνω σε μοτίβα φλαμένκο και πετυχαίνουν έναν μοναδικό ήχο που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Το συγκρότημα d´3 έχει συμμετάσχει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ, έχει παίξει στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές και θέατρα της Ισπανίας και έχει κάνει περιοδείες στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Μέση Ανατολή, το Μαρόκο, την Τυνησία, τον Ισημερινό κ.λπ. Μέχρι σήμερα έχει βγάλει τρία CD και ένα DVD με τη μαγνητοσκόπηση συναυλίας.

No comments: