Monday, January 16, 2012

Κινηματογράφος "Από τον Ισημερινό στην Αργεντινή"

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ξεκινά νέος κύκλος κινηματογράφου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, με τίτλο "Από τον Ισημερινό στην Αργεντινή". Περιλαμβάνει 5 πρόσφατες παραγωγές της κινηματογραφίας του Ισημερινού και της Αργεντινής και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Προξενείο του Ισημερινού και την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα.

Οι προβολές είναι τις Τρίτες 17, 24 και 31 Ιανουαρίου και 7 και 14 Φεβρουαρίου και όλες οι ταινίες έχουν ελληνικούς υποτίτλους. Η πρώτη προβολή ξεκινά στις στις 18.30 και η δεύτερη στις 20.30. Είσοδος ελεύθερη.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ταινία που θα προβληθεί λέγεται "Πόσο πιο μακριά ακόμα;" (Ισημερινός, 2006, 92 λεπτά) και είναι της Τάνια Ερμίδα, με τους Σεσίλια Βαγιέχο, Τάνια Μαρτίνες, Πάντσο Αγκίρρε, Φάουστο Μίνιο, Ρικάρντο Γκονσάλες.


Η Εσπεράνθα, ισπανίδα τουρίστρια και η Τριστέσα, φοιτήτρια από τον Ισημερινό, γνωρίζονται σ’ ένα λεωφορείο με προορισμό την Κουένκα, όπου πηγαίνουν για διαφορετικούς λόγους. Στη διάρκεια της διαδρομής όμως, βρίσκονται ακινητοποιημένες εξ αιτίας μιας εθνικής απεργίας. Επειδή έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι, οι δυο κοπέλες αποφασίζουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους με ωτοστόπ. Αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους, αλλά και να γνωρίζουν αρκετά πιο ουσιαστικά την χώρα του Ισημερινού και τους ανθρώπους της. Έτσι, ο προορισμός τους αποδεικνύεται πως βρίσκεται τελικά πολύ πιο μακριά απ’ όσο υπολόγιζαν.

No comments: