Monday, January 16, 2012

Χοσέ Οτρέγα ι Γκασέτ, Αισθητικό Τρίπτυχο

Στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας γίνεται παρουσίαση του βιβλίου του Χοσέ Οτρέγα ι Γκασέτ "Αισθητικό Τρίπτυχο" σήμερα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Το βιβλίο αυτό των εκδόσεων Printa περιλαμβάνει τρία από τα σημαντικότερα εκτενή δοκίµια του ισπανού φιλοσόφου και συγγραφέα της Εξέγερσης των µαζών: τον Απανθρωπισµό της τέχνης και τις Ιδέες για το μυθιστόρημα του 1925, και ένα παλαιότερο, το Ιδέες για τον Δον Κιχώτη, του 1914. Και στα τρία, έστω κι αν κινούνται στο αθσθητικό πεδίο (ιδίως όµως στο πρώτο), θα βρει κανείς τις ιδέες πάνω στις οποίες θεµελιώθηκε η Εξέγερση των µαζών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο αναπληρωτής καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κριτικός τέχνης και συγγραφέας, Πέτρος Μαρτινίδης, ο αναπληρωτής καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βίκτωρ Ιβάνοβιτς, συντονιστής μεταφραστικής ομάδας (Αλίκη Βασώνη, Αγγελική Μαυρομμάτη, Ειρήνη Οικονόμου, Τατιάνα Φραγκούλια, Ελίνα Χέλμη) και η Ελίνα Χέλμη, διδάκτωρ φιλολογίας και μεταφράστρια. Θα χαιρετίσουν οι καθηγήτριες του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Τατιάνα Μηλιώνη και Αναστασία Αντωνοπούλου, εκ μέρους του μεταπτυχιακού προγράμματος «Μετάφραση – Μεταφρασεολογία».

Η παρουσίαση θα γίνει στα ελληνικά και διοργανώνεται σε συνεργασία με τo Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τις εκδόσεις Printa, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, στην οδό Μητροπόλεως 23. Είσοδος ελεύθερη.

No comments: