Monday, January 23, 2012

"Παέγια με πιπεριές" στο Ινστιτούτο Θερβάντες



Αύριο, Τρίτη 24 Ιανουαρίου, προβάλλεται η δεύτερη ταινία του Κινηματογραφικού Κύκλου "Από το Εκουαδόρ στην Αργεντινή", στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες στην οδό Μητροπόλεως 23, στο Σύνταγμα. Ώρες προβολών: 18:30 και 20:15.

"Παέγια με πιπεριές" (Ισημερινός, Ισπανία, 2007, 80 λεπτά), του Γκάλο Ουρμπίνα.
Με τους Λουσία Σιρουχάνο, Έντουιν Λασκάνο, Ελένα Έλβα, Λουίς Γιάνιες, Αμαράντα Οσόριο.

Το θέμα της ταινίας είναι η επικοινωνία ανάμεσα στους ισπανούς και τους λατινοαμερικάνους μετανάστες και οι διάφορες εμπειρίες των τελευταίων στην προσπάθειά τους να ενσωματωθούν στο νέο τους κοινωνικό περιβάλλον. Ο νεαρός Γουαμάν από τον Ισημερινό, πηγαίνει στην Μαδρίτη προσκεκλημένος του φίλου του Κόκο, ο οποίος υποτίθεται πως ζει εκεί μια άνετη ζωή. Πιάνει δουλειά και αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε δυο συναδέλφους του, την συμπατριώτισσά του Χασίντα και την ισπανίδα Αντρέα. Παράλληλα, ένας άλλος έφηβος μετανάστης, μπαίνει σε μια ομάδα νεαρών περιθωριακών, λόγω του έρωτά του για μια κοπέλα της ομάδας.

Στις περιπέτειες αυτών των ηρώων ζούμε καταστάσεις που χαρακτηρίζονται από κοινωνικές και συναισθηματικές συγκρούσεις, που κανείς δεν παραδέχεται αλλά όλοι βιώνουν.



Paella Con Ají

No comments: