Tuesday, March 20, 2012

Περί "σκούπας" και "σκουπόξυλου"

Διαβάζω σήμερα στα "ενημερωτικά" sites τίτλους όπως αυτόν στο in.gr:
"Επιχείρηση-«σκούπα» κατά των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας προανήγγειλε ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης".

Άρχισε λοιπόν το εντατικό ψέκασμα με προεκλογικά αρώματα.

Η σκούπα κατ' αρχάς είναι για τα σκουπίδια και όχι για τους ανθρώπους. Απαράδεκτη και η έκφραση και οι αντίστοιχοι τίτλοι στα ΜΜΕ.

Ας πάμε και στην ουσία αυτών των εξαγγελιών.

Ας υποθέσουμε ότι συναλαμβάνουν 500 παράνομους μετανάστες. Τί θα τους κάνουν; Από τη στιγμή που έχουν σκίσει ή κρύψει τα πιστοποιητικά και τα διαβατήριά τους και οι πρεσβείες (που πιθανολογείται ότι είναι αυτές των χωρών εθνικότητάς τους) αρνούνται να εκδώσουν το απαραίτητο έγγραφο για να τους επιτραπεί - επιβληθεί να πάρουν το δρόμο της επιστροφής, τί γίνεται στην συνέχεια; Αλλά για χάρη της κουβέντας, ας υποθέσουμε ότι οι αρχές μας καταφέρνουν τελικά να πείσουν τις πρεσβείες να εκδώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα και ότι τους στέλνουν πίσω στην πατρίδα τους. Από τη στιγμή που τα σύνορα είναι αφύλακτα, ποιός θα τους εμποδίσει να επιστρέψουν; Γιατί θα επιστρέψουν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Αν δεν υπάρξει μια συνολική πολιτική αντιμετώπιση του θέματος, μόνο σε προεκλογικό επίπεδο θα ακούμε παρόμοιες δηλώσεις και θα βλέπουμε να στιβάζονται οι παράνομοι μετανάστες σε αστυνομικά τμήματα και άλλους ακατάλληλους χώρους χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος, η άγρα ψήφων δηλαδή. Και την επομένη των εκλογών, πάλι τα ίδια, πάλι εκείνοι στους δρόμους να γυρεύουν την επιβίωση με όποιον τρόπο και εμείς όμηροι στην πόλη μας.

ΕΜΕΙΣ πρέπει να πάρουμε την σκούπα και να διώξουμε αυτούς που υποτίθεται ότι εκπροσωπώντας μας κυβερνούν την χώρα, με στόχο τάχα μου το γενικότερο καλό, την ισονομία, την ισοπολιτεία και την σταθερότητα. Και μας έχουν οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση.

No comments: