Wednesday, March 28, 2012

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων

Το μεγαλύτερο πλήγμα για την υποβαθμιζόμενη και σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο των διοικούντων μικρή μας πόλη, θα είναι να κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποτρέψουμε. Σήμερα, ραντεβού έξω από το Νοσοκομείο στις 5.30 το απόγευμα.

Δελτίο Τύπου
από το Σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Ν.Α. ‘Πατησίων’ είναι επείγοντα, άμεσα και αφορούν τους εργαζόμενους μα πάνω απ΄ όλα τους πολίτες που χρειάζονται περισσότερο από ποτέ τις δημόσιες δομές υγείας. Επισημαίνεται ότι:

•Δεν υπάρχει καμμία ουσιαστική εξέλιξη όσο αφορά την αποσύνδεση του Νοσκομείου από το Ογκολογικό Κηφισιάς ‘οι Αγ. Ανάργυροι’ και την διασύνδεσή του με τα δύο όμορα Νοσοκομεία της ‘Παμμακαρύστου’ και του 7ου Θεραπευτηρίου πρώην ΙΚΑ, όπως επανειλημμένος έχει υποσχεθεί το Υ.Υ.&Κ.Α.

•Καμία ουσιαστική μέριμνα για την στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρούς μετά την λήξη των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών από τον Ιανουάριο του 2012.

•Το Νοσοκομείο εγκαταλείπεται στην τύχη του και η μόνη λύση που φαίνεται ότι προτείνεται για να αντιμετωπιστούν τα λειτουργικά προβλήματα είναι η συρρίκνωση της δράσης του Νοσοκομείου. Δηλαδή το Νοσοκομείο δεν θα εφημερεύει για τους πολίτες κανένα απόγευμα παρά μόνο κάθε 4 ημέρες το πρωί.

Καταγγέλλουμε λοιπόν την επιχειρούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου και καλούμε τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, τα πολιτικά κόμματα, τις δημοτικές αρχές καθώς και όποιον θεωρεί ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η λειτουργία του Γ.Ν.Α. Πατησίων και γενικότερα του Δημοσίου χαρακτήρα της Υγείας να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 28 Μαρτίου έξω από το Νοσοκομείο στις 17:30 . Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή όλων θα αποτελέσει ηχηρή απάντηση αντίστασης σε αυτούς που μεθοδεύουν την απαξίωση του Νοσοκομείου.

No comments: