Sunday, May 27, 2012

«Να τραγουδάς και να αγωνίζεσαι»

«Να τραγουδάς και να αγωνίζεσαι» (Tocar y Luchar)

Η ταινία του Κάρλος Αρβέλο «Να τραγουδάς και να αγωνίζεσαι» (Tocar y Luchar) προβάλεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης με την αρωγή της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στις 27 Μαΐου 2012 στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης (Αγ. Βαρβάρας 25).

Στην ταινία παρουσιάζεται η μουσική επανάσταση που εξελίσσεται στη Βενεζουέλα με την εφαρμογή του Συστήματος Νεανικών και Παιδικών Ορχηστρών (El Sistema) συγκεντρώνοντας πάνω από 290 ορχήστρες και χορωδίες σε ολόκληρη τη χώρα. Ιδρύθηκε από τον Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου και προωθήθηκε σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Αποτέλεσμα είναι, σήμερα, πάνω από 240 χιλιάδες παιδιά και νέοι στη Βενεζουέλα, αλλά και χιλιάδες σε άλλες χώρες να εκλαμβάνουν τη μουσική ως διέξοδο και μέσο πραγματοποίησης των ονείρων τους.

Η ταινία είχε προβληθεί πέρυσι στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης. Τις δύο προβολές, που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, είχαν παρακολουθήσει 500 μαθητές μαζί με πλέον των 40 καθηγητών τους.

H προβολή συνδιοργανώνεται με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός».

No comments: