Friday, June 14, 2013

Σάββατο, 15 Ιουνίου, 5ο Φεστιβάλ ΛΕΑ / Sábado, 15 de julio, V Festival LEA

Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια!

Σάββατο 15 Ιουνίου

Turcios• 11:00 Εργαστήρι ΣΧΕΔΙΑΖΩΜΕΤΟΝΤΟΥΡΣΙΟΣ
Ο βραβευμένος, διεθνώς γνωστός γελοιογράφος Τούρσιος θα μοιραστεί τις γνώσεις του και τη μαγεία του για να δημιουργήσει καινούρια ζώα με πολύ απλά εργαλεία, όπως ένα στυλό ή ένα μολύβι. Μην το χάσεις! Κι αν δεν ξέρεις να ζωγραφίζεις, ακόμα καλύτερα. Ο Ομάρ Φιγκέροα Τούρσιος (Κολομβία, 1968) έχει συνεργαστεί με τις σημαντικότερες εφημερίδες και περιοδικά της Κολομβίας και έχει κερδίσει πάνω από 60 διεθνή βραβεία γελοιογραφίας και εικονογράφησης στην Κολομβία, την Ισπανία, την Κούβα, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα μεταξύ άλλων. Από το 1998 ζει στην Ισπανία όπου
δημοσιεύει πλέον τη δουλειά του. Με μετάφραση στα ελληνικά.

Βιβλιοθήκη «Χουάν Κάρλος Ονέττι» Του Ινστιτούτου Θερβάντες  Ελεύθερη είσοδος ώσπου να καλυφθούν οι θέσεις, με προεγγραφή στο: bibate1@cervantes.es
Σε συνεργασία με τους www.educartoon.gr και Asociación Colombo-Helénica

Magola• 12:30 Performance Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΚΟΛΑ
Θα κουνήσουμε το κορμί μας χωρίς ντροπές, θα γελάμε ασταμάτητα, θ’ ανεβάσουμε την αδρεναλίνη μας στους ρυθμούς της τροπικής μουσικής. Κι αυτά θα τα καταφέρει η Νάνι, η συγγραφέας του χιουμοριστικού κόμικ Μαγκόλα, από την Κολομβία. Η Νάνι, ως Μαγκόλα, κοροϊδεύει τα στερεότυπα σχετικά με το πώς χορεύουμε μπροστά σε κόσμο και πώς χορεύουμε όταν είμαστε μόνοι μας κι εμείς απολαμβάνουμε μερικές στιγμές χαλάρωσης και θεραπείας.
Η Αδριάνα Μοσκέρα Σότο «Νάνι», είναι αυτοδίδακτη γελοιογράφος και σκιτσογράφος από την Κολομβία, η οποία ανακηρύχθηκε το 1998 επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αλκαλά ντε Ενάρες της Ισπανίας. Έχει κερδίσει διεθνή βραβεία γελοιογραφίας και είναι η δημιουργός του χιουμοριστικού κόμικ Μαγκόλα.
Με μετάφραση στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την Ελληνο-Κολομβιανή Ένωση και την http://www.educartoon.gr. Στο τέλος της εκδήλωσης, η Ένωση θα προσφέρει αναψυκτικά.  

Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη ώσπου να καλυφθούν οι θέσεις


Κύκλος Κινηματογραφικών ταινιών – «Η Λογοτεχνία και η έβδομη τέχνη»

Σάββατο 15 Ιουνίου

Justiciero• 18:00 Λιμπερταδόρ Μοράλες, ο τιμωρός (2009, 102’, Βενεζουέλα). Σκηνοθεσία: Ευτέρπη Χαραλαμπίδη. Ο Λιμπερταδόρ Μοράλες είναι ένας εκκεντρικός τύπος, που την ημέρα εμφανίζεται ως καθωσπρέπει μοτοταξιτζής και τη νύχτα μετατρέπεται σε ήρωα που αποτρέπει τις ληστείες μια συμμορίας κλεφτών σε μια γειτονιά του Καράκας. Ανάμεσα λοιπόν στις αντιθέσεις και στη δεύτερη προσωπικότητά του, ο Λιμπερταδόρ θα βρει τον δρόμο που θα τον οδηγήσει στην αληθινή αγάπη. Η ταινία ήταν η υποψήφια της Βενεζουέλας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2010. Με υποτίτλους στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και το New Star

proximaSalida• 20:00 Διέξοδος (2004, 113’, Αργεντινή). Σκηνοθεσία: Νικολάς Τουότσο. Πέντε πρόσωπα διαφόρων ηλικιών βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει όταν κλείνει μια σιδηροδρομική γραμμή. Παράλληλα, μια ομάδα εφήβων, τα παιδιά τους, βλέπουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους και αποφασίζουν να πάρουν πρωτοβουλίες γεμάτες ριψοκίνδυνη αισιοδοξία, που θα τους ενώσει όλους μια επεισοδιακή νύχτα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναμιχθούν η ειρωνεία με την αλήθεια, το θάρρος με τον θάνατο, η αποτυχία με τη νίκη. Μια νύχτα που θα τους σημαδέψει όλους. Με υπότιτλους στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αργεντινής.

Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Αθήνα.
Είσοδος ελεύθερη ώσπου να καλυφθούν οι θέσεις.

Sábado, 14 de julio

Justiciero• 18 h Proyección de Libertador Morales, el justiciero (2009, 102 min Venezuela). Directora: Efterpi Jaralambidi.
Libertador Morales es un excéntrico personaje que de día es un correcto mototaxista y de noche se convierte en un héroe para frustrar los robos de una banda de ladrones de una parroquia de Caracas; así en medio de las adversidades y su álter ego, Libertador se encontrará en el camino que lo conducirá al verdadero amor. Seleccionada por Venezuela como candidata al Oscar 2010 en la categoría de película de habla no inglesa. Con subtítulos en griego.
En colaboración con la Embajada de la República Bolivariana de Venezuela y New Star.

proximaSalida• 20 h Proyección de Próxima salida (2004, 113 min Argentina).
Director: Nicolás Tuozzo
Cinco personajes de distintas edades ven modificada su vida a raíz del cierre de un ramal ferroviario. Paralelamente a esto, un grupo de jóvenes adolescentes, viendo el difícil momento por el que atraviesan sus padres, deciden tomar una iniciativa cargada de un temerario optimismo que los juntará a todos en una noche única en la que se mezclarán la ironía con la verdad, el coraje con la muerte, el fracaso con la victoria. Una noche que los marcará para siempre.
Con subtítulos en griego. En colaboración con la Embajada de Argentina.

Salón de actos del Instituto Cervantes de Atenas, Mitropóleos 23, Atenas.
Entrada libre hasta completar aforo.

No comments: