Wednesday, July 03, 2013

Ημέρα του Πορτογαλόφωνου Κόσμου στο 5ο Φεστιβάλ ΛΕΑ

Από τον πορτογαλοτροπικαλισμό στον τροπικαλισμό
Με τους Νίκο Πρατσίνη και Ντέμπορα Πίο, σε συνεργασία με το Abanico.

Προσεγγίσεις γύρω από την βραζιλιάνικη ταυτότητα μέσω ιδεολογικών προσδιορισμών σχετικά με την «βραζιλιανοσύνη» – με «δείγματα» από τη λογοτεχνία, την μουσική, την τέχνη κ.λπ.








Βίντεος και φωτογραφίες: Leonora Moreleón
Η Άνα Πάουλα Μάια (Νόβα Ιγκουαζού, 1977) είναι συγγραφέας, σεναριογράφος και μουσικός από την Βραζιλία. Το έργο της έχει επιρροές από τον Ντοστογιέφσκι, τον Ταραντίνο και τον Σέρτζιο Λεόνε και από τις λογοτεχνικές σειρές παλπ και φέρουν έντονα σημάδια βίας και εσχατολογικής συμπεριφοράς. Έχει γράψει την τριλογία A saga dos brutos, που ξεκίνησε με τα σύντομα μυθιστορήματα Entre rinhas de cachorros e porcos abatidos και O trabalho sujo dos outros και ολοκληρώθηκε με το μυθιστόρημα Carvão animal.
Σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Βραζιλίας και της Πορτογαλίας και του Ινστιτούτου «Καμόες» για την Συνεργασία και την Πορτογαλική Γλώσσα.




 
Φωτογραφίες: Ινστιτούτο Θερβάντες

“Fado A journey”: André Maia Band

Το συγκρότημα André Maia Band εμφανίζεται για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ ΛΕΑ, με νέα κομμάτια Φάντο και την ίδια επιθυμία να μοιραστεί συναισθήματα με το κοινό.
Το Φάντο εκφράζει την πορτογαλική ψυχή και στη βάση του έχει την λέξη “Saudade” (μοναξιά). Το συγκρότημα αποτελείται από τον Αντρέ Μάια, πορτογάλο ηθοποιό και τραγουδιστή που ζει στην Αθήνα και και τέσσερις εξαίρετους έλληνες μουσικούς.
Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας και του Ινστιτούτου «Καμόες» για την Συνεργασία και την Πορτογαλική Γλώσσα.




Φωτογραφίες: Ινστιτούτο Θερβάντες




Φωτογραφίες: Leonora Moreleón

No comments: