Friday, November 08, 2013

Παραμύθια από την Καμεράτα στο Μετρό Συντάγματος

 
"ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑΤΑ"
10 Νοεμβρίου 2013 / 12:30

Χώρος πολλαπλών χρήσεων
Σταθμού Μετρό «Σύνταγμα»

Σε συμπαραγωγή με τη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.
ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
 
Ένα αλλιώτικο Κυριακάτικο πρωινό γεμάτο μουσική και παραμύθια έχει ετοιμάσει για τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους της, η πολυβραβευμένη Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και o διεθνούς φήμης μαέστρος της Γιώργος Πέτρου.

Τα παραδοσιακά παραμύθια «Η εκδίκηση της νεράιδας» (προσαρμογή κειμένου: Δήμητρα Τρυπάνη) και «Το Βασιλόπουλο και ο δράκος» (κείμενο: Γιώργου Κοροπούλη) με την Κορίνα Βουγιούκα στην κιθάρα και τον Δημήτρη Δεσύλλα στα κρουστά, θα ταξιδέψουν στο χώρο της ονειροφαντασίας τους ακροατές που θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν από νωρίς μια θέση στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα.

Την πρωτοβουλία αυτή, ευγενικά στηρίζει η Ο.Σ.Κ. Α.Ε. (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

- Γιάννης Σακελλαρίδης: Πρελούδιο για ορχήστρα εγχόρδων
α' παρουσίαση

- Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΡΑΙΔΑΣ της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΡΥΠΑΝΗ
Ο βασιλιάς της Μυρμιδονιάς αγαπούσε τη Δημητρούλα, μια νεαρή όμορφη κοπέλα που κανείς δεν γνώριζε ότι είναι κόρη της Νεράιδας του δάσους. Μα εκείνη αγαπούσε ένα νεαρό αγρότη. Ο βασιλιάς από τη ζήλια του αποφάσισε να σκοτώσει τον αγρότη και τον κάλεσε σε μονομαχία στο δάσος...
Σύνθεση: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΥΠΑΝΗ
Αφήγηση: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΡΕ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

- ΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ του ΤΑΣΟΥ ΡΩΣΟΠΟΥΛΟΥ
Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν ένας βασιλιάς που ήταν πολύ λυπημένος γιατί δεν είχε αποκτήσει παιδιά. Έτσι έταξε στο δράκο το πρώτο παιδί που θα αποκτούσε. Πράγματι, σε εννέα μήνες η βασίλισσα γέννησε ένα όμορφο βασιλόπουλο. Αφού όμως πέρασαν τα χρόνια, o δράκος ήρθε να το ζητήσει πίσω...
Κείμενο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ
Κιθάρα: ΚΟΡΙΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ
Αφήγηση: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ

Τα παραμύθια που θα ακουστούν στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά με επιτυχία τον Απρίλη του 2013 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε μια παραγωγή από ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.

No comments: