Monday, December 16, 2013

Μεξικού Γέννησις

 

 

Ο Σύλλογος Μεξικάνων Καλλιτεχνών και Διανοουμένων στην Ελλάδα «BALAM», σας προσκαλεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στην παρουσίαση του ελληνόφωνου βιβλίου «Μεξικού Γέννησις»*  του Μεξικάνου συγγραφέα Luis Gómezbeck.

Για τα Χριστούγεννα στο Μεξικό

Τα Χριστούγεννα είναι αδιαμφισβήτητα μια ξεχωριστή γιορτή. Ο μεξικάνικος χριστουγεννιάτικος εορτασμός όμως, δεν έχει όμοιό του. Η αίσθηση, η ατμόσφαιρα, η γεύση, το χρώμα και το άρωμα που ευωδιάζει δεν έχουν ανταγωνι...στή. Τη χαρά πραγματικά τη βιώνει κανείς. Την αισθάνεται όπου και αν βρεθεί στο Μεξικό. Η ιδιαίτερη παράδοση του Μικρού Ιησού που φέρνει τα δώρα, οι τρεις Μάγοι που προσφέρουν τα καλούδια τους, η περιφορά της Μαρίας και του Ιωσήφ, οι θεατρικές αναπαραστάσεις, η φάτνη, η πινιάτα, τα κάλαντα, ο στολισμός, το φαγοπότι και τα γλέντια πλημμυρίζουν τους δρόμους και τις πλατείες με κόσμο, δίνοντας το στίγμα της μοναδικής αυτής γιορτής. Του μοναδικού τρόπου με τον οποίο τη γιορτάζουν οι Μεξικάνοι.

Για τη βιβλιοπαρουσίαση

Μιλούν για το βιβλίο η φιλόλογος Κέλλυ Σαμιώτου και ο μουσικός Παναγιώτης Παπανικολάου.

Συμμετέχει με ζωντανές classic rock, rhythm n’ blues, latin και άλλες μουσικές το συγκρότημα “Qualified”.

Ελάτε να γιορτάσετε με διαφορετικό τρόπο τα Χριστούγεννα: με μεξικάνικες λέξεις, μουσικές, γεύσεις, παραδόσεις και… πινιάτα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Μεξικού στην Ελλάδα, των Εκδόσεων Οσελότος, της Αστικής Πολιτιστικής Εταιρίας «la Melena del Huachinango» και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λατινοαμερικάνων και Ισπανών στην Ελλάδα «ASCLAYE».

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 στις 20:00
Αίθουσα Εκδηλώσεων «ASCLAYE»
Φαλήρου 47-Α και Δηλιάδος, 2ος όροφος, Κουκάκι
210.9232.204
Μετρό «Συγγρού–Φιξ»

* Το βιβλίο αποτελεί μέρος της σειράς “Cultura Mexicana”, από την οποία κυκλοφορούν επίσης οι τίτλοι «Αζτέκων Ποίησις» και «ο Χάρος στο Μεξικό είναι γένους θηλυκού».

No comments: