Tuesday, March 18, 2014

«Ημέρα της Γης» - Ζητούνται Εθελοντές


29 Μαρτίου φέτος η «Ημέρα της Γης» και τα φώτα θα σβήσουν για μία ώρα μήπως και ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος. Εμάς, αυτό δεν μας αρκεί. Οι επιπτώσεις από την καταστροφή του περιβάλλοντος είναι πλέον φοβερές και επιθυμούμε η ανησυχία μας να μεταφερθεί σε όσους το δυνατόν περισσότερους.

Το ΠΠΙΕΔ με αφορμή την «Ημέρα της Γης», πήρε την πρωτοβουλία, κάλεσε διάφορους φορείς και συλλογικά πλέον θα οργανώσουν διήμερο δράσεων και εκδηλώσεων για το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Ν. Φιλαδέλφειας. Θα στηθούν περίπτερα φορέων που ασχολούνται με το περιβάλλον και θα οργανωθούν δρώμενα για μικρούς και μεγάλους για την ευαισθητοποίησή τους. Ήδη η Greenpeace, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (αιολική ενέργεια), το Πανεπιστήμιο Αθηνών (προβλήματα με Ασωπό), είναι από τους φορείς που θα συμμετάσχουν.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά και έτσι όπως τα θέλουμε, ζητάμε εθελοντές. Εθελοντές που έχουν τις ίδιες ανησυχίες με μας και θέλουν να βοηθήσουν στο στήσιμο του διημέρου. Οι δουλειές είναι από πολύ απλές έως και δύσκολες, από μία ώρα έως και τρεις. Πίστη χρειάζεται προς αυτό που πάμε να κάνουμε και θα βρεθεί για τον καθένα η δουλειά που του αρμόζει.

Όσοι λοιπόν πιστεύετε ότι εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι για μας κι όχι οι άλλοι για μας επί πληρωμή, ελάτε να βοηθήσετε.
Προσπαθούμε το διήμερο των εκδηλώσεων για την "Ημέρα της Γης" να μην κοστίσει ούτε ένα ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο (και μάλλον το έχουμε πετύχει). Για τον παραπάνω λόγο, παρακαλούμε όποια ή όποιος διατίθεται να τυπώσει έστω και μία έγχρωμη αφίσα (σε Α4) προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες, θα εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό.  Όλες οι αφίσες θα τοποθετηθούν σε χώρους που δεν θα ρυπαίνουν τους τοίχους και το περιβάλλον. 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο email : spiroskavako@gmail.com και στο τηλέφωνο 6940967483.

Με Εκτίμηση
Σπύρος Καβακόπουλος, Αντιπρόεδρος ΠΠΙΕΔ

No comments: