Thursday, May 01, 2014

"Το συνεργείο της Ισπανικής Τηλεόρασης TV3 χτες στη Λαϊκή Συνέλευση" του Μάνου Καμπούρη

Το συνεργείο της Ισπανικής Τηλεόρασης TV3 χτες στη Λαϊκή Συνέλευση για το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο

Του Μάνου Καμπούρη *

Το συνεργείο της Ισπανικής Τηλεόρασης TV3 ήρθε χτες στη Λαϊκή Συνέλευση για να μάθει και να μεταδώσει στους Ισπανούς όσα συμβαίνουν σχετικά με το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο που οσονούπω συγκροτείται στην πόλη μας. 
 
Έκπληκτοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί έμαθαν ότι η Δήμαρχος της πόλης, ενώ της δίνεται αυτή η ευκαιρία, ακολουθεί παρελκυστική ταχτική μη παραχωρώντας χώρο για την εγκατάστασή του και αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην κοινωνία. Κι όλα αυτά ενώ είχε δεσμευτεί μερικές Δευτέρες πριν, ότι θα απαντήσει ποιο συγκεκριμένο χώρο θα παραχωρούσε.
 
Οι άνθρωποι ήρθαν από την Ισπανία γιατί ευαισθητοποιήθηκαν διαβάζοντας μια ανάρτηση του ιστοχώρου μας, την οποία η καλή συμπολίτισσά μας Ιωάννα Τζαβάρα αναπαρήγαγε μεταφρασμένη στα Ισπανικά. Διαβάζοντάς την επικοινώνησαν μαζί της, θέλοντας να μάθουν περισσότερα για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης. 

Τελικά θα επισκεφτούν άλλα Κοινωνικά Ιατρεία-Φαρμακεία για να μάθουν πως τα λειτουργούν οι συλλογικότητες που τα έχουν δημιουργήσει, και ποια η σχέση τους με τους αντίστοιχους Δήμους.
 
Χρειάζεται να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους δημοσιογράφους και τεχνικούς του Ισπανικού TV3 για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία τους!
 
Ένα εξίσου μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην παραγωγό της εκπομπής Adriana Martínez Guerrero, εκδότρια του δίγλωσσου πολιτιστικού περιοδικού Sol Latino και διευθύντρια του ΛΕΑ - Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ Λογοτεχνίας στην Αθήνα.

Ένα ακόμη μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Ιωάννα Τζαβάρα (juanitalaquejica.blogspot.com) από τα πλέον διακεκριμένα μέλη της ισπανόφωνης κοινότητας στην Ελλάδα, η οποία ήταν ο σύνδεσμός μας και συντονιστής με τους παραπάνω, και έκανε όλη τη μετάφραση ώστε να γίνει δυνατή η συνέντευξη.

Είναι πολύ κρίμα που εξαιτίας της επιεικώς απαράδεκτης στάσης της Δημάρχου, δεν έγινε κατορθωτό να δεχτούμε τους φίλους από την Ισπανία, στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου. Ώστε να μπορούσαν εκεί να συναντήσουν και να μιλήσουν με πολίτες που θα είχαν ανάγκη τις υπηρεσίες του. Δεν πειράζει όμως θα το κάνουν εκεί που ήδη λειτουργούν αντίστοιχες κοινωνικές δομές. 
 
Το… κυριότερο όφελος για τη Δήμαρχο από την ουσιαστικά αρνητική στάση της, είναι ότι μπορεί να συνεχίσει να υπόσχεται ότι θα δημιουργήσει κοινωνικό φαρμακείο. Όπως έκανε ο συνδυασμός της στο πρόγραμμα του στις προηγούμενες εκλογές. Και όπως την άκουσα με τα αυτιά μου να το εξαγγέλλει ξανά στην προχτεσινή προεκλογική ομιλία της. Μόνο που αυτή τη φορά δεν την άκουσα να λέει και για δημοτικά ιατρεία, που όμως υποσχόταν επίσης χωρίς να κάνει, στις προηγούμενες εκλογές. 
 
Αν το αίτημα δεν αφορούσε αδύναμους πολίτες αλλά πανίσχυρους επιχειρηματίες όπως π.χ. ο Μελισσανίδης, όχι 80 τ.μ. αλλά ολόκληρο το άλσος θα του παραχωρούσε.
 
Ωχριά το σενάριο του Μαυρογιαλούρου μπροστά στις επιδόσεις της…
 

No comments: