Wednesday, November 26, 2014

Aρχίζει η Εβδομάδα Βενεζουελάνικου Θεάτρου

ΣΗΜΕΡΑ αρχίζει η Εβδομάδα Βενεζουελάνικου Θεάτρου
στα πλαίσια της 2ης Ετήσιας Πολιτιστικής Εκδήλωσης
«Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα 2014»
 
Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει με μεγάλο ενθουσιασμό την έναρξη της Εβδομάδας Βενεζουελάνικου Θεάτρου παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τον Περιφερειακό Θίασο της Πολιτείας της Πορτουγκέσα και την παράσταση «Οι Συνταξιδιώτες», σε συνεργασία με το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στα πλαίσια της 2ης Ετήσιας Πολιτιστικής Εκδήλωσης «Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα 2014».

Το θεατρικό έργο «Οι Συνταξιδιώτες» είναι μια εκδοχή του βενεζουελάνου Ανίμπαλ Γκρουν βασισμένη στο πρωτότυπο έργο του Κάρλος Γκοροστίσα, και πρόκειται για την ιστορία του Φρανσίσκο και του Κριστόμπαλ, δύο φίλων που γνωρίζονται παραπάνω από 60 χρόνια. Και οι δύο είναι φανατικοί φίλαθλοι του μπέιζμπολ ωστόσο υποστηρίζοντας αντίπαλες ομάδες, και οι δύο χήροι, με παιδιά και εγγόνια. Κάθε μέρα συναντιούνται το πρωί και το απόγευμα για να παίξουν ντόμινο, να πιουν καφέ και να φάνε γλυκά.

Σήμερα όμως, κάτι θα αλλάξει σε αυτές τις συναντήσεις και το κοινό θα πλημμυρίσει συγκίνηση γνωρίζοντας την ιστορία που ξετυλίγεται. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης», στην οδό Μικράς Ασίας 24 και Παπαναστασίου στο Κερατσίνι, στις 20:00. Σημειώνεται ότι η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στα ισπανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει την ερμηνεία των αναγνωρισμένων βενεζουελάνων ηθοποιών Ανίμπαλ Γκρουν και Γουιλφρέντο Περάσα, οι οποίοι βρίσκονται υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κάρλος Αρόγιο, παραγωγού και σκηνοθέτη του Περιφερειακού Θιάσου της Πολιτείας της Πορτουγκέσα και της Διευθυντή του Δυτικού Φεστιβάλ Θεάτρου, του δεύτερου σημαντικότερου θεατρικού φεστιβάλ στη Βενεζουέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ετήσιες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα» ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία το 2013 με την παρουσίαση βενεζουελάνικων μουσικών σχημάτων και μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του ελληνικού κοινού, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις επέστρεψαν φέτος με την παρουσίαση Παραδοσιακών Βενεζουελάνικων Χορών και Βενεζουελάνικου Θεάτρου σε μια σειρά σκηνών σε όλη την Ελλάδα.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα προσκαλεί θερμά τους πολίτες του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τη βενεζουελάνικη, λατινοαμερικάνικη και ελληνική κοινότητα καθώς και τους φίλους του Θεάτρου, στην Εβδομάδα Βενεζουελάνικου Θεάτρου, με στόχο τη γνωριμία και την επαφή με τις πολιτιστικές πτυχές των δύο λαών. Την Εβδομάδα Βενεζουελάνικου Θεάτρου θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι δημοτικές αρχές και το διπλωματικό σώμα της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Είσοδος ελεύθερη.

No comments: