Thursday, January 08, 2015

"Η σιωπή των αμνών"

Ελεύθεροι πολιορκημένοι;


Ανεξαρτήτως κομματικών θέσεων και πολιτικών πεποιθήσεων, υπάρχει τελικά και μια -σχετικά- αντικειμενική πραγματικότητα. Αυτή λέει ότι το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, ένας από τους ελάχιστους αναπομείναντες πυρήνες πρασίνου στην Αττική κινδυνεύει σταδιακά και συστηματικά να "απαλλοτριωθεί" από ανίερες συμμαχίες, σε βάρος του δημόσιου και δημοτικού καλού, εφόσον θα καταργηθεί η προστασία του ως δάσους και θα αφαιρεθεί η δυνατότητα διαχείρισης από το Δήμο.

Ταυτόχρονα, η αξία των περιουσιών των κατοίκων (που ήδη έχει μειωθεί στο 1/3 εξαιτίας των ειδικών συνθηκών της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα) θα καταβαρθρωθεί, γιατί κανείς δεν θα θέλει να νοικιάσει ή να αγοράσει σπίτι για παράδειγμα δίπλα σε ένα κακόγουστο μόντε κάρλο-παράγκα, στο οποίο η πρόσβαση θα γίνεται μόνο εξ ουρανού.

Πέραν όλων αυτών, κορυφώνεται το έλλειμμα δημοκρατίας, με τις συνεχείς επιθέσεις των φερόμενων ως οπαδών της ΑΕΚ προς Έλληνες πολίτες, που προσπαθούν να εκφέρουν την άποψή τους για ένα θέμα που αφορά στην Πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και στους κατοίκους της, πάνω απ΄όλα.
Ακόμα και μια χριστιανική γιορτή όπως αυτή του Αγιασμού των Υδάτων, γίνεται πλέον αφορμή για να προπηλακιστούν συμπολίτες μας, να απειληθούν ζωές και τελικά να καταλήξουν συνάνθρωποί μας σοβαρά χτυπημένοι στο νοσοκομείο.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν παίρνουν θέση, την στιγμή που ο αριθμός των θυμάτων από αυτές τις επιθέσεις αυξάνεται. Όλα στο βωμό της ψήφου; Του συμφέροντος; Της επιπολαιότητας; Της αδιαφορίας;

Και εμείς, εδώ, οι κάτοικοι της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας;
 
Ελεύθεροι πολιορκημένοι;

Βία, αίμα, γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια...

 "Η σιωπή των αμνών" είναι το σύνθημα στην Πόλη μας.

Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΧΗ. Δεν είναι θέση. Ποτέ δεν ήταν.

ΠΑΡΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ.

Επιτέλους.

ΟΛΟΙ. (Αγαπημένοι και μη.)
 


No comments: