Tuesday, February 24, 2015

Φεστιβάλ ΛΕΑ: συνάντηση με τον συγγραφέα-σκηνοθέτη Μπάμπη Πλαϊτάκη

Festival LEA
Café - Entrevista con Adriana Martínez en To Lexikopoleio 
 
Φεστιβάλ ΛΕΑ
Καφές-Συνέντευξη με την Adriana Martinez στο Λεξικοπωλείo
 
 
 En el marco del Festival LEA, se llevan a cabo desde noviembre del 2014 en la librería Lexikopoleio, una serie de café encuentros con diversos invitados. Bebiendo nuestro cafecito, hablamos sobre sus experiencias, su obra y su relación con otros escritores. 
 
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΛΕΑ πραγματοποιούνται από τον Νοέμβριο του 2014 στο Λεξικοπωλείο, μια σειρά καφέ-συναντήσεων με διαφορετικούς καλεσμένους. Πίνοντας το καφεδάκι μας, συζητούμε για τις εμπειρίες τους, το έργο τους και την σχέση τους με άλλους συγγραφείς.
 
El jueves 26 de febrero del 2015 a las 19:30 tendremos un encuentro con el ponderado escritor y director de cine Babi Plaitaki.
 
Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στις 19:30. Συνάντηση με τον Μπάμπη Πλαϊτάκη, βραβευμένο συγγραφέα και σκηνοθέτη.

Entrada libre. En español y griego.

Stasínou 13, Plaza Proskopon, Pangrati
2107231201 - to@lexikopoleio.com - www.lexikopoleio.com
 
Είσοδος ελεύθερη. Στα ισπανικά & ελληνικά.
Στασίνου 13, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι

 
Ο Μπάμπης Πλαϊτάκης γεννήθηκε στην πόλη του Ηρακλείου. Έζησε την παιδική του ηλικία στην Κρήτη, την εφηβεία του στην Αθήνα και τα φοιτητικά του χρόνια στη Γαλλία. Άρχισε με ιατρικές σπουδές και συνέχισε με ιστορία τέχνης, αρχαιολογία και κινηματογράφο. Ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη συγγραφή. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και έχει σκηνοθετήσει ταινίες, ντοκιμαντέρ και τιμητικές εκδηλώσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Το πρώτο του ιστορικό μυθιστόρημα "Ο Γκρέκο και ο Μέγας Ιεροεξεταστής" κέρδισε το βραβείο ιστορικής βιογραφίας Σικελιανά 2004, μεταφράστηκε στα γαλλικά και μπήκε στη λίστα των best sellers του Amazon στο διαδίκτυο στη Γαλλία.
 
Τίτλοι στη βάση Βιβλιονέτ
(2011)
(2008)
Αλκιβιάδης, Ηρόδοτος
(2003)
(2001)
Πατέρα Γκρέκο, Μινώταυρος
http://www.biblionet.gr/author/43221/Babis_Plaitakis

No comments: