Tuesday, October 13, 2015

«Ημέρα της Αντίστασης των Ιθαγενών της Βενεζουέλας»





«Ημέρα της Αντίστασης των Ιθαγενών της Βενεζουέλας»
Έκθεση Φωτογραφίας
Από 13 έως 16 Οκτωβρίου
Αθήνα

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, οργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας, από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της «12ης Οκτωβρίου- Ημέρα της Αντίστασης των Ιθαγενών».

Η Έκθεση “Αυτόχθονες της Βενεζουέλας” αποτελείται από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της γνωστής ερευνήτριας και φωτογράφου, Lelia Delgado, του Κέντρου Σπουδών της Αισθητικής των Ιθαγενών της Βενεζουέλας. Μέσω των φωτογραφιών της, ταξιδεύουμε στη μαγεία της μυστικιστικής φύσης της Βενεζουέλας, μέσα από την οποία αναδύονται τα πρόσωπα των ιθαγενών, γεμάτα ζωή και δυναμισμό.

H Έκθεση γίνεται στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, οδός Γυθείου 12, στους Αμπελόκηπους, από τις 13 ως τις 16 Οκτωβρίου, από τις 18.00 ως τις 21.00, ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες, 12 Οκτωβρίου, από όπου και τα στιγμιότυπα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.



Απόσπασμα από τον εναρκτήριο λόγο του Φαρίντ Φερνάντες, Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, στην τελετή των εγκαινίων:

"Θυμόμαστε σήμερα την "συνάντηση" του Κολόμβου και των Ισπανών με τους αυτόχθονες λαούς της Αμερικής, μια "συνάντηση" που θεωρούμε πως δυστυχώς είναι το μεγαλύτερο Ολοκαύτωμα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην ανθρώπινη Ιστορία, με την καταστροφή και μαζική εξάλειψη του μεγαλύτερου μέρους των αυτοχθόνων λαών της Ηπείρου μας."

No comments: