Tuesday, April 12, 2016

Βραδιά Έντεχνης Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Μουσικής



Η ποίηση, χάρη στην άμεση και περιεκτική μορφή της, τη λάμψη στο μισολογο, έχει καταφέρει να σαγηνεύσει πολλούς συνθέτες ανά τους αιώνες.

Εκείνοι απ' την πλευρά τους κατάφεραν μέσα από τη μουσική τους να χαράξουν στη συλλογική μνήμη ποιήματα για τον έρωτα, την πολιτική,τη δόξα και το θάνατο....

Μάλιστα τα ποιήματα αυτα έχουν ενσωματωθεί σε τέτοιο βαθμό στα τραγούδια μας με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, ένα ποίημα να ταυτίζεται με την μουσική που κάποτε το έντυσε και το έκανε γνωστό.

Αυτή λοιπόν τη μίξη των Τεχνών και των Μουσών θα γιορτάσουμε σε τούτη τη βραδιά αφιερωμένη στους μελοποιημένους στίχους της Ισπανικής Γλώσσας.

Μέσα απο τους δίσκους που διαθέτει η Βιβλιοθήκη Juan Carlos Onetti, και τη φωνή των Maria Blana και Yiota Tselenti, μαζί με τους κιθαρίστες τους Νίκο Παχακη και Μάριο Ιωαννίδη θα απολαύσουμε μια μουσική και ποιητική βραδιά, στο φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον της βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε μαζί μας πάνω στο ποιητικό πεντάγραμμο τον λογοτεχνικό ωκεανό της Ισπανικής Γλώσσας την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στις 19.30

Κείμενο: Χρήστος Κωτσακόπουλος

Πληροφορίες:

Τόπος: Βιβλιοθήκη Juan Carlos Onetti
Ημερα: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016
Ώρα: 19.30-21.30

Τη βραδιά συντονίζει ο Χρήστος Κωτσακοπουλος σε συνεργασία με τη Maria Blana (φωνή), Nick Pachakis (κιθάρα), Alexandra Karavioti (απαγγελία), Yota Celenti (φωνή) και Marios Laz Ioannidis B (κιθάρα)

Η δραστηριότητα θα διεξαχθεί στα ισπανικά.

Δήλωση συμμετοχής: έως την Τρίτη 12 Απριλίου.

Τηλ.: 2103634117


No comments: