Wednesday, October 31, 2012

Γιορτάζοντας την Ημέρα των Νεκρών

Αντιγράφω από το Αθηνόραμα:

"Oι μεξικάνικες εκδηλώσεις για την Ημέρα των Νεκρών βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας

Παρέλαση calacas στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με μασκαρεμένους σαν σκελετοί. Πολύχρωμοι βωμοί αφιερωμένοι σε διάσημους (και όχι μόνο) μακαρίτες με φαγητά, νεκροκεφαλές από ζάχαρη, λουλούδια και κεριά. Τσαχπίνικα αυτοσχέδια στιχάκια με πειράγματα μεταξύ φίλων. Σε ανοιχτή γραμμή με τις πέραν του Ατλαντικού παραδόσεις, από τις 31/10 έως τις 3/11 οι εκδηλώσεις για την Ημέρα των Νεκρών επιστρέφουν στην Αθήνα βγαίνοντας για πρώτη φορά φέτος και στους δρόμους.

Διαδρομή παρέλασης
Όπου Ημέρα των Νεκρών σημειώστε την καθιερωμένη παραδοσιακή γιορτή κατά την οποία οι Μεξικανοί προσκαλούν τους νεκρούς τους να γιορτάσουν μαζί, να επιστρέψουν στο σπίτι και για μερικές ώρες να νοιώσουν τη ζεστασιά του ήλιου πριν επιστρέψουν στον κάτω κόσμο. Σας ακούγεται μακάβριο; Κι όμως, διόλου δεν την βιώνουν έτσι. Απεναντίας, τη μετατρέπουν σε γιορτή με ολονυκτία στα νεκροταφεία και στα σπίτια, με μουσική, τραγούδια και φαγητό! Στην Αθήνα το Κέντρο Γλωσσών Abanico και ο Σύλλογος Μεξικανών Καλλιτεχνών και Διανοουμένων «BΑLAM», με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Μεξικού, του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και του Booze Cooperativa, στήνουν μια κεφάτη γιορτή με παρουσιάσεις, εργαστήρι χειροτεχνίας, βωμούς, προβολές και πάρτυ με μουσική και χορό!
 
Βωμούς θα βρείτε στο Abanico, στο Booze και στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, με τον πρώτο να σηκώνει την «αυλαία» των εκδηλώσεων στις 31/10 και να είναι αφιερωμένος σε πέντε φετινούς… μακαρίτες: τους λογοτέχνες Τομάς Σεγκόβια και Κάρλος Φουέντες, τον ηθοποιό Πέδρο Αρμενταρίθ Jr, την τραγουδίστρια Τσαβέλα Βάργκας και την Δόμνα Σαμίου.
 
Την Πέμπτη 1/11, το επίκεντρο της γιορτής μεταφέρεται στο Booze όπου θα στολίσουν το βωμό στις 12 το μεσημέρι και θα γίνουν τα εγκαίνια της γιορτής (στις 8.30 μ.μ.), ενώ εδώ θα καταλήξει και η περιοδεία των μασκαρεμένων ως calacas και Catrinas που θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από τον σταθμό του μετρό στην Ακρόπολη.
 
Την Παρασκευή 2/11, το ραντεβού είναι στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, όπου στις 8 μ.μ. θα παρουσιαστεί το υπό έκδοση βιβλίο «Ο χάρος στο Μεξικό είναι γένους θηλυκού» σχετικά με το θάνατο στο Μεξικό, ενώ στις 9.30 μ.μ. θα ακολουθήσει γιορτή με έκθεση calaveras (σατυρικών στίχων) από τους μαθητές του Abanico,  φιέστα και γαστρονομικό μπαζάρ με γεύσεις από τη Λατινική Αμερική (να μην δοκιμάσουμε φεϊζοάδα από τη Βραζιλία, σεβίτσε από το Περού, μεξικάνικα ταμάλες ή έστω χιλιανές πίτες εμπανάδας;).
 
Η αυλαία θα πέσει το Σάββατο 3/11 στο Abanico με την παρουσίαση αρχειακού υλικού για την Ημέρα των Νεκρών από τους περίφημους βωμούς που στήνει στο σπίτι της η Μεξικανή συγγραφέας Αδέλα Φερνάντες (η κατοικία της θεωρείται αξιοθέατο στο Μεξικό και θα τη θυμάστε από σκηνές της ταινίας «Φρίντα» με τη Σάλμα Χάγιεκ), και προβολές του ντοκιμαντέρ «Η ημέρα των νεκρών: μία παράδοση που συνεχίζει ζωντανή» καθώς και της ταινίας «Macario» του Ρομπέρτο Γκαβαλδόν. Η παρουσίαση ξεκινά στις 7 μ.μ. και οι προβολές στις 8 μ.μ. και 10 μ.μ. αντίστοιχα. Μεξικό γίναμε… "
 
Λεπτομέρειες αναλυτικά για το πρόγραμμα των εορτασμών της Ημέρας των Νεκρών στην Αθήνα, μπορούμε να βρούμε εδώ.

Monday, October 29, 2012

Prueba “Las Sabrosuras de la Muerte”

La escritora Adela Fernández, hija de Emilio "El indio" Fernández , platicó con Uno TV de sus famosas ofrendas de muertos que ya quedaron plasmadas en un libro que lleva por título "Las Sabrosuras de la Muerte".

Vea este excelente video de MSN: Prueba “Las Sabrosuras de la Muerte”

 
Esta escritora y amante del arte es hija del afamado director de cine Emilio “El Indio” Fernández. Es creadora de libros de poesía, cuentos y narrativa. Uno de los temas que más le apasionan es la gastronomía.
 
Precisamente, presentará la 3ª. reedición de “Sabrosuras de la Muerte” de Editorial Laberinto el 31 de octubre, a las 20 hrs., en el marco de la Ofrenda monumental que se coloca cada año en la Casa de “El Indio” Fernández- muestra conocida cariñosamente como “los altares de Adela”.
 
Hay tamales, atole y pan
 
Este libro nació debido al interés que los visitantes asiduos a la mencionada ofrenda mostraban por las recetas de cocina mexicana que ahí se preparan.
 

Grecia y México, en la mirada de Titos Patrikios

 
El escritor griego Titos Patrikios está por publicar La poesía te encuentra.
Durante su juventud, en la Guerra Civil Griega, consideró desde su perspectiva revolucionaria que el oficio poético era pequeño-burgués.
 
“Traté de abandonarla, pero ella regresaba a mí… No me dejó”, señala en conversación telefónica desde su país, en vísperas de viajar a México donde participará esta semana en el Segundo Festival Internacional de Poesía y Prosa.
 
Se refirió a la situación griega, ante la cual dijo ser optimista: “Espero que podamos mantenernos en la Unión Europea para superar la situación conflictiva.”
 
MÉXICO, D.F. (Proceso).- Titos Patrikios, uno de los autores más importantes en Grecia que estuvo a punto de ser ejecutado por colaboradores de los nazis y padeció las secuelas de la Guerra Civil Griega, destaca de entre los 15 escritores nacionales e internacionales que participan en el Segundo Festival Internacional de Poesía y Prosa en México.
 
...
 
 

H Λυρική στην Βαρβάκειο

 
 
Μια απρόσμενη δράση ετοιμάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή
μαζί με τους atenistas.
 
Την επόμενη Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 20.00, οι τραγουδιστές
της Λυρικής  θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από διάσημες όπερες
στην Βαρβάκειο Αγορά, στην οδό Αθηνάς!
 
Η τέχνη της όπερας θα μας κάνει να δούμε με άλλη ματιά
έναν υπέροχο χώρο στο κέντρο της πόλης μας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
 
Σας περιμένουμε!

Sunday, October 28, 2012

Πόλη Ευρώπη. Ισπανοί αρχιτέκτονες στην Αθήνα

Η Πρεσβεία της Ισπανίας, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες, τον κύκλο διαλέξεων Πόλη Ευρώπη. Ισπανοί αρχιτέκτονες στην Αθήνα.
 
Με αυτόν τον κύκλο διαλέξεων η Πρεσβεία της Ισπανίας επιθυμεί να γνωρίσει στην Ελλάδα τις προτάσεις μερικών από τους πιο διακεκριμένους εκφραστές της σύγχρονης ισπανικής αρχιτεκτονικής που χαρακτηρίζονται από την ικανότητα να βρίσκουν λειτουργικές λύσεις ενώ παράλληλα διαφυλάσσουν την προσωπικότητά τους στην αναζήτηση της αρμονίας με το ιστορικό, κοινωνικό και πολιτιστικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσουν τα έργα τους.

 
Οι αρχιτέκτονες και τα γραφεία που προσκλήθηκαν στον κύκλο αυτό, οι Miralles-Tagliabue, Cruz y Ortiz, Alberto Campo Baeza, Juan Navarro Baldeweg και Nieto-Sobejano αποτελούν ένα παράδειγμα αυτής της αρχιτεκτονικής που εισάγει ένα γόνιμο διάλογο με τον περίγυρό της και ένα δείγμα της διεθνούς αναγνώρισης που χαίρει η ισπανική αρχιτεκτονική τις τελευταίες δεκαετίες. 
 
 
Πόλη Ευρώπη. Ισπανοί αρχιτέκτονες στην Αθήνα
 
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
Αφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη οδού Πειραιώς 138, ώρα 19:30
 
31 Οκτωβρίου 2012 BenedettaTagliabue. Γραφείο Miralles/Tagliabue -EMBT (Βαρκελώνη)
 
5 Δεκεμβρίου 2012 Antonio Ortiz. Γραφείο Cruz y Ortiz (Σεβίλλη)
 
30 Ιανουαρίου 2013 Alberto Campo Baeza (Μαδρίτη)
20 Φεβρουαρίου 2013 Juan Navarro Baldeweg (Μαδρίτη)
20 Μαρτίου 2013 Fuensanta Nieto y Enrique Sobejano. Γραφείο Νieto y Sobejano (Μαδρίτη)
Συντονιστές:
Pablo Berzal (αρχιτέκτονας)
Μιλτιάδης Τζιτζάς (καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)
 Η πρώτη διάλεξη θα δοθεί από την αρχιτέκτονα Benedetta Tagliabue του γραφείου Miralles Tagliabue-ΕΜΒΤ, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς), που θα μιλήσει για το έργο της και τη σχέση της αρχιτεκτονικής με την ταυτότητα του τόπου.

 Παρουσιαστής και συντονιστής της συζήτησης που θα ακολουθήσει, θα είναι ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Γιακουμακάτος, καθηγητής του ΑΠΘ.

Με ταυτόχρονη μετάφραση από τα ισπανικά στα ελληνικά.

 Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί ισπανικό κρασί.

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 11854 Αθήνα

Πληροφορίες
www.benaki.gr
www.heliarch.gr
http://www.maec.es

 

Friday, October 26, 2012

40 χρόνια παντρεμένοι - 40 años de casados

 
- Αντωνία, αύριο κλείνουμε 40 χρόνια παντρεμένοι και θα σφάξω ένα κοτόπουλο.
- Τί σου φταίει το κοτόπουλο; Σφάξε καλύτερα τον ξάδερφό σου, αφού αυτός μας γνώρισε.

Μουσική - Música


 

Thursday, October 25, 2012

La copa rota - Το σπασμένο ποτήρι 

La copa rota

 
Aturdido y abrumado
por la duda de los celos,
se ve triste en la cantina
un bohemio ya sin fe.
Con los nervios destrozados,
y llorando sin remedio
como un loco atormentado
por la ingrata que se fue.

Se ve siempre acompañado
del mejor de los amigos,
que le acompaña y le dice:
"ya está bueno de licor".
Nada remedia con llanto,
nada remedia con vino:
al contrario, la recuerda
mucho más su corazón.

Una noche, como un loco,
mordió la copa de vino,
y le hizo un cortante filo
que su boca destrozó.
Y la sangre que brotaba
confundióse con el vino,
y en la cantina este grito

a todos estremeció:

 
 

"No te apures compañero
si me destrozo la boca,
no te apures que es que quiero,
con el filo de esta copa,
borrar la huella de un beso
traicionero que me dio."

"Mozo, sírveme la copa rota,
sírveme que me destroza
esta fiebre de obsesión.
Mozo, sírveme en la copa rota,
quiero sangrar gota a gota

el veneno de su amor."


Νεκροθάφτη, μην την κλαις!

Tuesday, October 23, 2012

Γιορτάζοντας την Ημέρα των Νεκρών στην Αθήνα

 
 
 
«Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ»
Μεξικάνικη Γιορτή
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:
Η Ημέρα των Νεκρών είναι για τους Μεξικάνους μια γιορτή πολύ σημαντική, καθώς πιστεύεται ότι τότε επιστρέφουν οι ψυχές των αγαπημένων τους που έχουν πεθάνει, για να επισκεφτούν τους δικούς τους.  Ο εορτασμός της απαιτεί χρόνο, ενδιαφέρον και πολύ μεράκι. Η αντίληψη για το θάνατο συνδυάζει το σεβασμό και τη στοργή για τους αποθανόντες αλλά, συγχρόνως, και μια αίσθηση του χιούμορ, που φτάνει μέχρι και τη σάτιρα.  
Στην Αθήνα, το κέντρο Ισπανικής, Πορτογαλικής και Καταλανικής Γλώσσας Abanico και ο Σύλλογος Μεξικανών Καλλιτεχνών και Διανοουμένων στην Ελλάδα «BΑLAM», με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Μεξικού, του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και του Πολυχώρου Booze Cooperativa φέτος ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν εκδηλώσεις προσκαλώντας την μεξικανική κοινότητα της Αθήνας και τους ‘Ελληνες που ενδιαφέρονται για τις παραδόσεις των ισπανόφωνων χωρών και, πιο συγκεκριμένα, του Μεξικού.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Από Τετάρτη 31 Οκτωβρίου έως Σάββατο 3 Νοεμβρίου:
à Abanico (Κολοκοτρώνη 12, Aθήνα)
Παραδοσιακός βωμός (altar) για την Ημέρα των Νεκρών
Όπως κάθε χρόνο, στο Abanico στολίζεται ο βωμός, όπως συνηθίζεται στο Μεξικό, ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος σε πέντε προσωπικότητες που μας άφησαν πρόσφατα: ο ποιητής Tomás Segovia, ο συγγραφέας Carlos Fuentes, ο ηθοποιός Pedro Armendáriz Jr., η τραγουδίστρια Chavela Vargas και η ελληνίδα μουσικολόγος Δόμνα Σαμίου.
Μπορείτε να επισκεφτείτε το βωμό από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου μέχρι το  Σάββατο 3 Νοεμβρίου, πρωί 11:00 – 14:00 και απόγευμα 17:00-21:00.
Πέμπτη 1 Νοεμβρίου:
à Πολυχώρος Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα)
10:00 h.      Εργαστήρι χειροτεχνίας  για την Ημέρα των Νεκρών από την Melina Moisidelis.  Κατασκευή λουλουδιών από χαρτί και καπέλα της Catrina.
12:00 h.      Στόλισμα Βωμού των Νεκρών από μέλη του Συλλόγου «BALAM», ο οποίος είναι αφιερωμένος στα θύματα της ξηρασίας ανά τον κόσμο.
19:00 h.      Παρέλαση από ‘calacas. Ραντεβού στο σταθμό Ακρόπολη. Από εκεί παρέλαση τραγουδώντας και χορεύοντας με κατάληξη στο Booze.
Παράκληση: οι μεταμφιέσεις να είναι σύμφωνα με τα μεξικάνικα έθιμα, δηλ. esqueletos, calaveras, Catrina, και όχι σε στυλ αμερικάνικου Halloween.
20:30 h.      Εγκαίνια της γιορτής από το Abanico και το «BALAM», με παρέμβαση του μεξικανού Πρέσβη Tarcisio Navarrete Montes de Oca. Σύντομη παρουσίαση για το νόημα της Ημέρας των Νεκρών στο Μεξικό από την Leonora Moreleón και τον Luis Gómezbeck.
21:00 h.      Ανάγνωση calaveras. Συντονίζει η Elia Ramírez. Με τη συμμετοχή της μεξικνικής κοινότητας.
                      Έκθεση του εικαστικού έργου με τον τίτλο «Επιστροφή στο σπίτι» της Melina Moisidelis.
  
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου:
à Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136, Πλατεία Ασωμάτων)
20:00 h.      Παρουσίαση του βιβλίου Ο χάρος στο Μεξικό είναι γένους θηλυκού (La muerte en México es de género femenino) -Εκδόσεις Ocelotos-, σχετικά με το θάνατο στο Μεξικό, από τον Luis Gómezbeck. Μιλάνε για το βιβλίο ο συγγραφέας Περικλής Kοροβέσης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής και η διευθύντρια του Abanico Leonora Moreleón. Συντονίζει η συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου.
21:30 h.      Γιορτή για την Ημέρα των Νεκρών.
Ετήσιος εορτασμός του Abanico με ανάλογη διακόσμηση και βωμό, έκθεση γλυπτού «Υποκείμενο λατρεύον - αντικείμενο λατρείας” της Ντιάνας Μπόμπολου, έκθεση “Calaveras”, γαστρονομικό μπαζάρ, ποτό και μουσική από τον dj. Jorge!
 
Σάββατο 3 Νοεμβρίου:
à Abanico (Κολοκοτρώνη 12, Αθήνα)
 
19:00 h.      “Η Ημέρα των Νεκρών για την συγγραφέα Adela Fernández”, κείμενο και παρουσίαση αρχείου της οικίας του Indio Fernández*.
19:30           Βράβευση σπουδαστών  του Abanico για τη συγγραφή της καλύτερης “Calavera” από τον Eduardo Lucena.
20:00 h.      Προβολή: Η μέρα των νεκρών: μία παράδοση που παραμένει ζωντανή. (CONACULTA, Μεξικό). Ντοκιμαντέρ
22:00 h.      Προβολή: Macario. Κλασσική ταινία για το θέμα της Ημέρας των Νεκρών (Μεξικό, Roberto Gavaldón, 1959).
 
                      * EmilioIndioFernández: Σημαντικός μεξικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός, πατέρας της Αδέλα Φερνάντες.
 

I N V I T A C I Ó N

Fiesta de Día de Muertos

 
La fiesta del Día de Muertos  (que se inicia el 31 de octubre y culmina el 2 de noviembre) es para los mexicanos una celebración muy importante, ya que en estas fechas los seres queridos que se han ido vuelven a visitar a los suyos. Es una celebración para cuyos preparativos se invierte tiempo, interés y mucho esmero. Para ellos, la concepción de la muerte combina el respeto y el cariño por los difuntos, pero también el sentido del humor e incluso la sátira.

En Atenas, la escuela de español, portugués y catalán Abanico y el Colectivo de Artistas e Intelectuales Mexicanos en Grecia “BALAM”, con el apoyo de la Embajada de México, de la Asociación de Arqueólogos Griegos y del bar-espacio cultural Booze Cooperativa se unen este año para realizar actividades que acerquen a la comunidad de mexicanos en Atenas y al público griego interesado en iniciarse en las tradiciones culturales de los países hispanohablantes y concretamente de las de México.

El programa de actividades es variado y se desarrollará durante cuatro días en espacios diferentes.  

Miércoles 31 de octubre a sábado 3 de noviembre:
à Abanico (Kolokotroni 12, Síndagma)
Altar tradicional de Día de Muertos

Como cada año, se monta el altar en Abanico a la usanza mexicana. La ofrenda estará dedicada a cinco entrañables personalidades que nos dejaron durante este año: El poeta Tomás Segovia, el escritor Carlos Fuentes, el actor Pedro Armendáriz Jr., la cantante Chavela Vargas y la musicóloga griega Domna Samíu.

Horario de visitas: mañanas de 11:00 a 14:00 y tardes de 17:00 a 21:00. 
 

Jueves 1 de noviembre:
à Étage Littéraire de Booze Cooperativa (Kolokotroni 57, Síndagma)

10:00 h.      Taller de manualidades para el Día de Muertos por Melina Moisidelis.  Realización de flores de papel crepé y sombreros de Catrina.
12:00 h.      Montaje del altar de muertos.
19:00 h.      Desfile de calacas. Cita en la estación Acrópolis del Metro. De ahí se desfilará cantando y bailando hasta el Booze Se ruega disfrazarse solo como calaveras y esqueletos mexicanos y alegres y no al estilo del Halloween.
20:30 h.      Inauguración. Bienvenida en nombre del Colectivo “BALAM” y de la escuela Abanico. Intervención del Embajador de México en Atenas Tarcisio Navarrete Montes de Oca. Breve presentación del Día de Muertos y su significado en México por Leonora Moreleón y Luis Gómezbeck.
                      Altar de muertos. En el espacio se habrá montado un altar tradicional mexicano realizado por miembros de “BALAM” y miembros de la comunidad mexicana en Atenas,  el cual estará dedicado a las víctimas de la sequía en el mundo.
21:00 h.      Lectura de calaveras. Coordinado por Elia Ramírez y con la participación de la comunidad mexicana.
                      Exhibición de pintura /instalación Regreso a casa de Melina Moisidelis.
 

Viernes 2 de noviembre:
à Asociación de Arqueólogos Griegos (Ermou 134-136, Platía Asomaton)

20:00 h.      Presentación del libro Ο χάρος στο Μεξικό είναι γένους θηλυκού (La muerte en México es de género femenino) -Editorial Ocelotos-, sobre la muerte en México, por el autor, Luis Gómezbeck. Hablan sobre el libro el escritor y ex miembro del Parlamento Griego Periklís Korovesis, el periodista y escritor Petros Koumblís y la directora de Abanico Leonora Moreleón. Coordina la presentación la escritora Konstantina Tassopoulou. Habrá ejemplares a la venta.
21:30 h.      Fiesta de Día de Muertos
Celebración anual de Abanico con decoración a la usanza mexicana. Habrá bazar gastronómico y artesanal, bebida y música… ¡hasta morir! 
El altar de muertos montado en Abanico, se trasladará a este espacio.
Escultura  Cuerpo adorante – cuerpo adorado de Diana Bóbolu.
Calaveras finalistas escritas por estudiantes de Abanico expuestas en un panel. 
 

Sábado 3 de noviembre:
à Abanico (Kolokotroni 12, Síndagma) 

19:00 h.      Lectura del texto Día de Muertos de la escritora mexicana Adela Fernández (traducido por los estudiantes del Departamento de Traducción de Abanico, dirigido por Nikos Pratsinis) con imágenes de los bellísimos altares montados en su casa de la ciudad de México, que pertenecen al archivo de la Fortaleza del Indio Fernández*. Fotógrafos: Cristóbal Arias, Leo Beltrán, Corinne Fernández, Olga Angulo y Emilio Quetzalcóatl Fernández.
19:30 h.      Entrega del premio a la mejor calavera literaria entre los estudiantes de Abanico por Eduardo Lucena.
20:00 h.      Proyección:  El día de los muertos: una tradición que sigue viva
(CONACULTA, México) Ilustrativo documental en torno al tema del Día de muertos en México
22:00 h.      Proyección: Macario
                      de Roberto Gavaldón, 1959. Célebre película mexicana ambientada el Día de los Muertos.                     

                      * Emilio “Indio” Fernández: importante actor y director de cine mexicano, padre de la escritora Adela Fernández.

 

LA ENTRADA A TODAS LAS ACTIVIDADES ES LIBRE