Η συνταγή είναι πολύ απλή στην εφαρμογή. Ψαρονέφρι κομμένο σε κομμάτια, σωταρισμένο σε ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο (για την μυρωδιά), σβησμένο με κονιάκ. Στην συνέχεια αρκετή Νάουσσα, λίγο νερό, ξύδι βαλσαμικό, chillies, μισή σκελίδα σκόρδο, αλάτι, ρίγανη και πάπρικα. Προς το τέλος οι φράουλες και μαύρη σοκολάτα, ένα μικρό κομμάτι. Προαιρερικά, φιστίκια Αιγίνης.
:) i like to be hungry
ReplyDeleteΚαι δεν ήξερα τι να κάνω ένα τελάρο φράουλες που έχω στο ψυγείο.
ReplyDeleteΤολμηρή συνταγή για μένα.
Μπορεί και να την τολμήσω.
Αν σου αρέσει το ψαρονέφρι με δαμάσκηνα Δέσποινα, μην φοβάσαι τίποτα! Προχώρα ακάθεκτη.
ReplyDeleteΚαλού κακού, κάτσε να το δοκιμάσουν σε λίγο μια φίλη, ο καλός μου και ο πατέρας μου, να δω τις πρώτες αντιδράσεις και τα ξαναλέμε.
Οκ, κράτα το ψαρονέφρι παίρνω την φράουλα με την σοκολάτα :D
ReplyDelete50-50
Εγώ και με τα φιστίκια είμαι ικανοποιημένη. Ξηροκαρπίτα is my middle name. ΧΑΧΑ! Αν αφήσει τίποτα η Μαρία δηλαδή...
ReplyDeleteδεν σταμάτησε ποτέ να κάνει δοκιμές και να βάζει το δικό της χρώμα και άποψη στον "παραδοσιακό" τρόπο μαγειρέματος της εποχής της
ReplyDeleteΝομίζω ότι το "μικρόβιο" πέρασε και στην επόμενη γενιά και σε πιο βελτιωμένο μοντέλο.
Αν αφήσει τίποτα η Μαρία δηλαδή...
Με διαβάλλεις διαδυκτιακώς αφού με έχεις ξελιγώσει από το πρωϊ, πως να κρατήσω petit bouche? Αφού είναι γνωστή η άποψή μου για τα δημιουργήματά σου, μην επαναλαμβάνομαι και γίνομαι βαρετή.
Ααααα, σου 'ρχομαι με φοβερή τάρτα φράουλα για επιδώρπιο!!!
Εγώ ως τσέλιγκας πάντως κρατώ το ψαρονέφρι :-)
ReplyDeleteΒρε συ, Χουανίτα, πολύ σάλτσα βρε παιδί μου. Θα το δοκίμαζα ευχαρίστως πάντως!
ReplyDeleteΕμένα μου αρέσει ό,τι και να μαγειρέψεις Χουανίτα! You're one of a kind, και έχεις μεγάλο ταλέντο! Ας με πιστέψουν και οι υπόλοιποι γιατί έχω δοκιμάσει την κουζίνα σου. "Arriba muchachos" για νέες συνταγές! Πάω τώρα γιατί με βλέπω να πεθαίνω πάνω στο γραφείο...
ReplyDeleteΕυφράνθηκε η ψυχούλα μου με το συγκεκριμένο φαγητό και το Παριανό κρασί!
ReplyDeleteΓιάννης Π.
Από οσα βλέπω κι ώσπου να δούμε την επίσημη ανακοίνωση, μάλλον δικαίως το λιμπιστήκαμε!! Πάω να φάω φράουλες !
ReplyDeleteΓεια στα χέρια σου Χουνίτα!
Λοιπόν... ο Γιάννης ήδη έγραψε το πρώτο σχόλιο από το pc μου. Ο καλός μου πάλι κατέληξε ότι είναι ένα από τα καλύτερα φαγητά που έφτιαξα ποτέ. Η Μαρία-Gastone είναι fun ούτως ή άλλως, θα σας τα πει αύριο. Εγώ πάλι, ίσα που δοκίμασα. Προτίμησα την μπομπότα με 3 τυριά και μια κορυφαία τάρτα λεμόνι από γνωστό ζαχαροπλαστείο. Θα το επαναλάβω λίαν συντόμως, για να το "εμπεδώσω" ως γεύση και να το τελειοποιήσω ως πιάτο, φτιάχνοντας μάλλον σε πιο mole style την σοκολάτα με τα φιστίκια.
ReplyDeleteH σοκολάτα μου είναι δύσκολο να τη δεχτώ σε πιάτο φαγητού.
ReplyDeleteΑλλά όλα είναι μια ιδέα!
Και για μένα, μέχρι που έφαγα το πρώτο mole. Μετά ένα κουνέλι καταπληκτικό σε κάποιο βουνό της Καταλωνίας, ε, δεν ήθελε και πολύ.
ReplyDeletejuanita πότε ανοίγεις το εστιατόριο?!
ReplyDeleteΑν ήταν στο χέρι μου, πριν 10 χρόνια στο Σούνιο. Τώρα, απλά περιμένω... Θα έρχεσαι; Θα σου τραγουδάω και rancheras!
ReplyDeleteΦαίνεται υπέροχη συνταγή. Ομως είμαι αλλεργική σε φράουλες. Αλλο συστατικό μπαίνει?
ReplyDeleteΚαι με σοκολάτα; Τί να σου πω... να δοκίμαζες δαμάσκηνα; Δεν είμαι σίγουρη.
ReplyDeleteχαίρετε, χουανιτάκι
ReplyDeleteτι λες πότε το ανοίγουμε το εστιατόριο;;;; ωραίο ακούγεται και φαίνεται, τι λέει όμως από γεύση;;;;)
ReplyDeleteKαλώς τον Πολύβιο. Τα ήπιατε τελικά με τον αγαπητό landlord;
ReplyDeleteStreet, στην γεύση είναι πολύ καλύτερο από ό,τι φαίνεται, τουλάχιστον έτσι αποφάνθησαν οι 4 "δοκιμαστές πλυντηρίων", χαχα!
και φαινόταν και ήταν υπέροχο, και μύριζε εκπληκτικά από την σκάλα του κλιμακοστασίου, ουφ πείνασα πάλι!
ReplyDeleteΜην κολλάτε σε λεπτομέρειες, δένουν όλα τα υλικά τόσο εκπληκτικά μεταξύ τους και ισορροπούν τέλεια που δεν ξεχωρίζεις σοκολάτα, φράουλα, κρέας αλλά μια πανδαισία γεύσεων.
Εύγε Juanita και στην 2η δοκιμή πρέπει να παρευρεθώ για να βεβαιώσω ότι το πέτυχες όπως την 1η φορά! (αυτοπροσκαλέστηκα να δεν κατάλαβες)
ΧΑΧΑ! ΟΚ!
ReplyDeleteΡωτάς κιόλας?!...
ReplyDeleteGreets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
ReplyDelete»