Monday, May 30, 2011

Αναπαράσταση του Κάτω Κόσμου κάτω από το Ναό του Φτερωτού Ερπετού

Y lo llamaron Teotihuacan,
porque era el lugar donde se enterraban los señores.
Pues según decían:
«Cuando morimos,
«no en verdad morimos,
«porque vivimos, resucitamos,
«seguimos viviendo, despertamos.
«Esto nos hace felices»



Με τη βοήθεια ενός γεωραντάρ που σκανάρει με λέιζερ τις επιφάνειες με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, κατάφεραν Μεξικανοί επιστήμονες να εντοπίσουν ένα υπόγειο τούνελ μήκους 120 μέτρων κάτω απο το Templo de la Serpiente Emplumada στην αρχαιολογική ζώνη της Teotihuacan, το οποίο φέρεται να είχε σφραγιστεί από αυτόν τον πολιτισμό πριν 1800 χρόνια!


Όπως δήλωσε ο ερευνητής του Instituto de Antropología e Historia (INAH), Sergio Gómez Chávez, αυτό το τούνελ "είναι μια αναπαράσταση του Κάτω Κόσμου. Επρόκειτο για ένα τόπο δημιουργίας, όπου κατοικούν οι γήινες δυνάμεις που πηγάζουν από τις θεϊκές. Είναι το σημείο όπου δημιουργείται και ξαναδημιουργείται η ζωή με τρόπο σταθερό και συνεχή".


Οι πρώτες εικόνες από τα σπλάχνα της "Πόλης των Θεών" τραβήχτηκαν από το ρομπότ Τlaloque I, αξίας 20.000 πέσος.



Ο καθηγητής του Instituto de Geofísica (IGf) του UNAM, Víctor Manuel Velasco Herrera, επισημαίνει ότι επιπλέον της αρχαιολογικής σημασίας και της πολιτιστικής αξίας αυτής της ανασκαφής, "υπάρχει ένα μήνυμα που οι Tehotihuacanos κληροδοτούν στους απογόνους τους: μην διαπράξετε τα δικά μας σφάλματα, γιατί θα καταρρεύσετε όπως εμείς. Αυτό είναι η πραγματική αποκάλυψη, γιατί η μελέτη του παρελθόντος μας είναι καθοριστική και υψίστης σημασίας για να μπορέσουμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα μια μέγα πολιτεία, όπως η Πόλη του Μεξικού." συμπληρώνει ο Velasco.

Tlaloque I
Ανακάλυψη στοάς που αναπαριστά τον Κάτω Κόσμο

1 comment:

Unknown said...

Και ποιά ήταν τα δικά τους σφάλματα;