Monday, June 02, 2008

Σολομός σε πακέττο

Βαριέμαι να μαγειρέψω!
Ουφ! Τί πρόβλημα και αυτό!
Όταν βρίσκομαι σε περιόδους πνευματικής κόπωσης χάνω τελείως την μαγειρική μου έμπνευση και διάθεση.
Αλλά επειδή πρέπει κάτι να σερβιριστεί στο τραπέζι, μια εύκολη και γρήγορη πρόταση για σολομό.
Ναι, ξέρω, έχουμε πολλές συνταγές ήδη, αλλά τί να κάνω; Βλέπετε είναι και σχετικά οικονομικός, μαγειρεύεται και εύκολα χωρίς να θέλει καθάρισμα και τα σχετικά, οπότε... άάάάάλλη μια συνταγή σολομού στο blog μας, για μια ώρα μαγειρικής βαρεμάρας!
Πακέττο σολομού χωρίς πολλή σκέψη
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
2 λεμόνια (αν έχουμε και τουρσί, ακόμα καλύτερα)
1 σκελίδα σκόρδο
πιπεριά κόκκινη
φρέσκος κόλιανδρος (αν δεν βρούμε, κάνει και ο μαϊντανός)
μαϊντανός
κρόκος (μερικές κλωστές)
πάπρικα γλυκιά
τζίντζερ
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο (ή σησαμέλαιο)Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο και τον κρόκο, τον χυμό ενός λεμονιού και 2 κουταλιές σούπας νερό.
Βάζουμε τα φιλέτα του σολομού στην μαρινάδα, καλύπτουμε με wrap και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Στη συνέχεια, τοποτεθετούμε κάθε φιλέτο στο κέντρο τετράγωνα κομμένου χαρτιού για ψήσιμο στο φούρνο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την πιπεριά ψιλοκομμένη, καθώς και το 1/4 του περιεχομένου της μαρινάδας. Από πάνω βάζουμε λεμόνι κομμένο στα 6 ή όπως μας εξυπηρετεί καλύτερα και τυλίγουμε καλά το πακέττο.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο βαθμούς, ψήνουμε για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε όπως είναι στο χαρτί.
Αν θέλουμε προσθέτουμε στα πακέττα άνιθο, ή ελιές, ή μανιτάρια, ή κάππαρη ή αγγουράκι τουρσί, ή ολόκληρα κόκκινα πιπέρια.

No comments: