Εκεί στη Σίφνο γνώρισα κι εγώ την κάπαρη, Juanita. Κι έφυγα από εκεί με ένα μεγάλο βάζο. Από τότε δεν έλειψε από την καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα μου. Το φυτό βέβαια το ήξερα από πολλά χρόνια και μάλιστα με το επιστημονικό του όνομα: caparis spinosa. Αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία και δεν σου τη λέω. ;)
Να μου πεις και την ιστορία! Τρελλαίνομαι για ιστορίες. Την κάππαρη τουρσί την χρησιμοποιούσαμε πολύ στην οικογένειά μου αλλά ποτέ δεν είχα δοκιμάσει πριν την πρώτη μου επίσκεψη στη Σίφνο το 1988 την καππαροσαλάτα με ξερή κάππαρη. Από τότε φροντίζω πάντα να έχω προμήθειες και φτιάχνω 1-2 φορές τον χρόνο. Όμως, είναι τελείως διαφορετικό να την τρώμε στη Σίφνο από ό,τι στην Αθήνα, χάνει ένα μέρος της "νοστιμιάς".
6 comments:
Εκεί στη Σίφνο γνώρισα κι εγώ την κάπαρη, Juanita. Κι έφυγα από εκεί με ένα μεγάλο βάζο. Από τότε δεν έλειψε από την καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα μου. Το φυτό βέβαια το ήξερα από πολλά χρόνια και μάλιστα με το επιστημονικό του όνομα: caparis spinosa. Αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία και δεν σου τη λέω. ;)
Να μου πεις και την ιστορία! Τρελλαίνομαι για ιστορίες.
Την κάππαρη τουρσί την χρησιμοποιούσαμε πολύ στην οικογένειά μου αλλά ποτέ δεν είχα δοκιμάσει πριν την πρώτη μου επίσκεψη στη Σίφνο το 1988 την καππαροσαλάτα με ξερή κάππαρη. Από τότε φροντίζω πάντα να έχω προμήθειες και φτιάχνω 1-2 φορές τον χρόνο. Όμως, είναι τελείως διαφορετικό να την τρώμε στη Σίφνο από ό,τι στην Αθήνα, χάνει ένα μέρος της "νοστιμιάς".
Έμασες;
Από το μπακάλικο! Πιάνεται;
Φυσικά και ΟΧΙ!!!
Να ξαναπάω τότε να μαζέψω!
Post a Comment