Την αρχική ιδέα γι αυτά τα αλλιώτικα γεμιστά την έχω πάρει από μία συνταγή της Ελένης Χ. από την εποχή του Hungry και την έχω τροποποιήσει στα γούστα μου.
Υλικά
15 πιπεριές για γέμισμα
350 γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
3 κ.σ.ρύζι
5 κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χονδροκομμένες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μάνγκο
1 μεγάλο ροδάκινο (ή 2 μικρά)
1 1/2 ξινόμηλο
100 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
1 πακετάκι κουκουνάρια
κρασί κόκκινο
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο, ρίγανη, δυόσμος, μπαχάρι, γαρύφαλλο, πάπρικα, chillies, ζάχαρη
Εκτέλεση
Σωτάρουμε τον κιμά με ελάχιστο λάδι και αφού πάρει χρώμα ρίχνουμε και τα σκορδοκρέμμυδα. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο. Προσωπικά ρίχνω και λίγη ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να γίνει ο κιμάς. Προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται.
Στο μεταξύ αδειάζουμε τις πιπεριές, κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα φρούτα και σπάμε ελαφρά στην μουλινέττα τα αμύγδαλα.
Όταν κρυώσει λίγο ο κιμάς, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Δηλαδή τα φρούτα, τα ξηροκάρπια, το ρύζι, τα μπαχαρικά και τα μυριστικά. Γεμίζουμε, περιχύνουμε με λίγο κρασί κόκκινο, νερό, λάδι και λίγο χυμό ντομάτας και πασπαλίζουμε τα καπάκια με φρυγανιά, για να μην μαυρίσουν στο ψήσιμο. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγες πατάτες στα κενά των γεμιστών.
Ψήνουμε στους 210ο C για 1 ώρα. Ελέγχουμε και αν χρειαστεί σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα, αναλόγως τον φούρνο.
Συνοδεύουμε με μια σάλτσα γιαουρτιού, όπου έχουμε προσθέσει λίγο από το μείγμα των φρούτων λειωμμένο, βαλσαμικό ξίδι, ελαιόλαδο, αλάτι και λευκό πιπέρι.
7 comments:
Αυτο το φαγητο πρεπει ναναι αμβροσια!!!
τα φιλια μου!
..πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ασχοληθώ μαζί του!!!!!!!!!!
φιλάκια, σε ευχαριστώ!!
Faraona, αν σας αρέσουν οι μίξεις στις γεύσεις, αυτό είναι ό,τι πρέπει. Και τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα.
Ζαχαρούλα, αν το κάνεις, περιμένω εντυπώσεις.
Μου άνοιξες την όρεξη , και πεινάω ! Να είσαι καλά!
Αν θελεις σες και αυτο!http://mishijosyvesyetienne.blogspot.com/ besitos
γειά σας!
Είμαι η Ελένη Χ! Ειδα την παραλαγή της συνταγής. Τέλεια όπως όλα της Juanita!
ΑΝ θέλετε να κάνετε πιο σοφιστικές το πιάτο για ενα ρομαντικό δείπνο στη βεράντα, να χρησιμοποιήσετε μεγάλες πιπεριές τύπου κέρατο, ανοιγμένες κατά μήκος. Κάνουν πολύ ωραία εμφάνιση.
Μια υποψία κάρυ επίσης στον κυμά το απογειώνει.
Α, και μην ξεχάσετε. Πολλά κεριά, δεκάδες κεριά γύρω - γύρω!
φιλάκια πολλα !
Ελένη Χ.
Viviane es un poco triste este blog, ¿o no? Gracias por haber venido por aquí.
Ελενάκι, καλώστην! Πόσο δίκιο έχεις, έτσι φτιάχνεται το ιδανικό υπόστρωμα για μια ιδιαίτερη βραδιά!
Ελπίζω όταν βάλεις τα πράγματα σε μια τάξη, να μας χαρίσεις και άλλες από τις εμπνευσμένες συνταγές σου!
Post a Comment