Υπόλευκη χριστουγεννιάτικη σάλτσα πάστας
1 πακέτο προψημένα κάστανα
1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκ.σκόρδο
½ ματσάκι άνιθο
λίγο φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο (3 εκ. μήκος στο περίπου)
1 φινόκιο
1 πακέτο μπέικον
κονιάκ
κρασί λευκό
ζωμός κοτόπουλου (χρησιμοποίησα αυτόν που είναι σαν ζελέ)
θυμάρι
αλατοπίπερο
πάπρικα γλυκιά
chillies
worcestershire sauce
ελαιόλαδο
1 μικρή κρέμα γάλακτος
- Σε λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για πολύ λίγο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.
- Αφού γίνει κάπως τραγανό το μπέικον, σβήνουμε με κονιάκ.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τζίντζερ και το φινόκιο ψιλοκομμένα.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, Worcestershire, τα μπαχαρικά και το θυμάρι. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν τα υλικά και κατά τη διάρκεια ρίχνουμε και τον άνιθο, όταν έχουν αρχίσει να μαλακώνουν τα μανιτάρια.
- Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα χαμηλώνουμε την φωτιά στο ½ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (αν είναι πιο δυνατή η φωτιά θα κόψει η κρέμα) και τα έτοιμα κάστανα, σιγομαγειρεύουμε για 2’ και έτοιμο.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο μπλε τυρί τύπου ροκφόρ στην σάλτσα.
Αν μας αρέσουν τα ξηροκάρπια, στο τέλος ρίχνουμε καρύδια.
Όταν σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένα πιπέρια με κόλιανδρο (υπάρχει έτοιμο μείγμα σε μύλο) ή καπνιστή πάπρικα.
No comments:
Post a Comment