Thursday, February 26, 2015

Εκδήλωση-συζήτηση για τη Βενεζουέλα και τη Λατινική Αμερική

 
Εκδήλωση – συζήτηση για τα τελευταία αιματηρά επεισόδια
στη Βενεζουέλα και τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική

Τα τελευταία αιματηρά γεγονότα στη Βενεζουέλα, με τη δολοφονία ενός 14χρονου μαθητή από έναν αστυνομικό, κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην πόλη Σαν Κριστόμπαλ και οι πολιτικές εξελίξεις στη Λατινική Αμερική, θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης – συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Κέντρο Ισπανικής, Πορτογαλικής και Καταλανικής Γλώσσας ABANICO στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση του βιβλίου πολιτικής ιστορίας “Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής” του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη, από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, θα μιλήσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου των Άνδεων στη Μέριδα της Βενεζουέλας κ. Μαριάνο Νάβα.

Στη Βενεζουέλα η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, διαδόχου του Ούγο Τσάβες, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, τη στιγμή που οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Δημάρχου της πρωτεύουσας Καράκας με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην προετοιμασία πραξικοπήματος. Προφυλακισμένος εδώ και ένα χρόνο είναι και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες, με την κατηγορία ότι είχε υποκινήσει τις βίαιες διαδηλώσεις στη χώρα.

Την εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχει και το κοινό, θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αναστασία Καραπατσιά. Εκτός από τα αιματηρά γεγονότα στη Βενεζουέλα, θα συζητηθούν και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βολιβία, το Εκουαδόρ και το Περού και η αριστερή “στροφή” που έκαναν τα τελευταία χρόνια.

Οι περισσότεροι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, όπως ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες τηλεφώνησαν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρούν για τη νίκη του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ενώ τοποθετήθηκαν δημόσια υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Abanico
Κολοκοτρώνη 12,
1ος όρ. Σύνταγμα
Τηλ. 210.32.51.214 & 215
mail: info@abanico.gr

No comments: