Thursday, February 12, 2015

Κύκλος Σεμιναρίων Λογοτεχνίας της Λατινικής Αμερικής (στο βιβλιοπωλείο του Floral)

 
Υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Αργεντινής

1η ενότητα (5 συναντήσεις)
ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ JULIO CORTÁZAR
Κάθε Κυριακή 8:00-9:30 μ.μ.
Έναρξη μαθημάτων: Κυριακή 8 Φεβρουαρίου (και κάθε Κυριακή έως και τις 8 Μαρτίου)

Στα πέντε μαθήματα-συναντήσεις για τον Julio Cortázar θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη γνώση πάνω στο έργο και τη ζωή του σπουδαίου μοντερνιστή Αργεντίνου συγγραφέα. Ο σκελετός των συναντήσεων θα βασίζεται στην ιδέα του διαλόγου και όχι στην απλή ανάλυση του έργου του συγγραφέα από τους δύο διδάσκοντες (Αργεντίνοι συγγραφείς που μένουν στην Ελλάδα), την Marta Silvia Dios Sanz (φιλόλογο Παν/μίου Αθηνών & μεταφράστρια) και τον Marcos Guillermo Breuer (Δόκτωρ Φιλοσοφίας Παν/μίου Ντίσελντορφ).
Σε κάθε συνάντηση οι μαθητές θα προμηθεύονται υλικό με αποσπάσματα για ανάγνωση και αντίστοιχη βιβλιογραφία.
Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας email στο books@floralcafe.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (θέμα/subject: Κορτάσαρ) και γράφοντας το όνομά σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
Λόγω περιορισμένου χώρου, στις συναντήσεις μπορούν να συμμετέχουν έως 7 άτομα.

Τα μαθήματα θα γίνονται στον χώρο του βιβλιοπωλείου του Floral.
Η συμμετοχή για τις 5 συναντήσεις ανέρχεται στα 50 ευρώ.


Μετά την ολοκλήρωση των πέντε συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την πρεσβεία της Αργεντινής.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

1η συνάντηση: Εισαγωγή στη ζωή και το έργο του Cortázar.
2η συνάντηση: Το διηγηματογραφικό έργο του Cortázar, η κοσμοθεωρία του πάνω στο είδος και εισαγωγή στον κόσμο του φανταστικού - Ανάλυση του βιβλίου «Όλες οι φωτιές η φωτιά» («Todos los fuegos el fuego»).
3η συνάντηση: Ανάλυση της νουβέλας «Ο κυνηγός» που θεωρείται το πρελούδιο του αριστουργηματικού του μυθιστορήματος «Το κουτσό» («Rayuela»).
4η συνάντηση: Ανάλυση του έργου-σταθμός «Το κουτσό» («Rayuela») που αποτέλεσε καινοτομία στη σύγχρονη παγκόσμια λογοτεχνία - Πού έγκειται η πρωτοτυπία του έργου, η έννοια του φανταστικού στο μυθιστόρημα και πώς ολοκληρώνεται η θεωρία του Cortázar για το μυθιστόρημα.
5η συνάντηση: Ο Cortázar και ο ρόλος των διαννοούμενων στο πολιτικό προσκήνιο της Νότιας Αμερικής του 20ου αιώνα. Η περίπτωση της Κούβας και της Νικαράγουας.

Marta Silvia Dios Sanz
Η Μάρτα Σίλβια Διος Σανς (από το Μπουένος Άιρες), είναι συγγραφέας, μεταφράστρια, και διοργανώτρια σεμιναρίων για την αργεντίνικη λογοτεχνία και την ποίηση του τάνγκο. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Έχει τιμηθεί με διάφορα λογοτεχνικά βραβεία.

Marcos G. Breuer
Ο Μάρκος Μπρέουερ, Αργεντίνος δόκτωρ φιλοσοφίας και συγγραφέας, ζει στην Αθήνα από το 2009. Έχει γράψει δύο βιβλία και πολλά άρθρα πάνω στη φιλοσοφία, την ιστορία της φιλοσοφίας και τη σχέση μεταξύ λογοτεχνίας και φιλοσοφίας. Συνεργάζεται με διάφορους διεθνείς οργανισμούς προωθώντας την αργεντίνικη κουλτούρα. (www.marcosbreuer.com)

-Floral: Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων, τ. 210 3800070, email: books@floralcafe.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , F: Floral Exarhia, www.floralcafe.gr
-Τα emails των καθηγητών:
Marta Silvia Dios Sanz, mdiossanz2002@yahoo.com.ar Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Marcos Guillermo Breuer, marcosbreuer@yahoo.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

No comments: