Tuesday, August 29, 2006

Carcassonne

Αύγουστος, στο κάστρο της Carcassonne. Η Σταχτοπούτα, η Χιονάτη και η παρέα τους παίζουν κρυφτό και τραγουδούν πίσω από τα ψηλά τείχη.






Ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστικά η καστροπολιτεία, την νύχτα όμως όλα φαίνονται πιο μυστηριώδη, πιο αυθεντικά, πιο όμορφα.



13 comments:

Angelito said...

Ax! τι βλέπουμε μέσα απ' το βλέμμα σου?! Καλημέρες!...:-)

s.frang said...

Το κάστρο αυτό περιγράφεται μαζί με άλλα στο βιβλίο του Α. Ανδριανόπουλου "Λουτρό Αίματος στο Νότο", κατά την εποχή των σταυροφοριών εναντίων των "καθαρών". Υπήρχαν κι άλλες σταυροφορίες, πέρα από αυτές στην Ανατολή...

Infrared said...

Katapliktikes fotos!
Prospatho na peiso tin tsakaloparea na pame ena 3imero alla den ta katafera mexri tora. Isos ama doun tis fotos sou na peistoun

Buscando said...

Για μία ακόμα φορά, θα ήθελα να δηλώσω το θαυμασμό μου και εγώ με τη σειρά μου για τις φωτό που τράβηξες Χουανίτα! Σαν από παραμύθι, τι καλά!

Citronella said...

Πανέμορφες και ευχαριστώ που τις ανέβασες σε μεγάλες διαστάσεις οπότε μπορώ να τις βάλω και wallpaper.
Πράγματι παραμύθι, που ζωντανεύει τη νύχτα..

Juanita La Quejica said...

Citro, πιστεύω ότι θα σου άρεσε γιατί ήταν σαν σκηνικό ταινίας.
Jorgito, un besito.
Infrared, φαντάζομαι ότι όταν δεν είναι και πήχτρα από τουρίστες θα είναι ακόμα πιο όμορφα.
Sfrang, δεν το είχα υπόψη μου το βιβλίο, ακούγεται ενδιαφέρον, θα το κοιτάξω, ευχαριστώ.
Angelito, αν δεν μου έβγαζε την ψυχή ο blogger με τις φωτογραφίες (εξακολουθώ να έχω το πρόβλημα που σου είχα αναφέρει) θα βλέπατε και πολλές ακόμα, που ίσως να μην φαίνονται τόσο εντυπωσιακές αλλά έχουν τραβηχτεί σε πανέμορφα μέρη. Και η γαλλική και η ισπανική Χώρα των Βάσκων ξεχωρίζουν.

Marina said...

Καλά οι φωτός είναι αχτύπητες..Τρελλαίνομαι για κάστρα, ευγενικούς ιππότες, εύθραυστες κοπέλλες...παραμύθια..
Τι υπέροχα, τι ποιητικά!

Juanita La Quejica said...

Σε ευχαριστώ Μαρίνα.
Αν μπορούσα να τοποθετήσω τους ανθρώπους που συναντήσαμε στην Αραγωνία στο σκηνικό της Carcassonne, εκεί θα υπήρχε κάτι από παραμύθι σε όλα τα επίπεδα. Στην Γαλλία πάντως, πολύ τουριστικό το σκηνικό με τις αρνητικές του πλευρές, προφανώς και λόγω εποχής, μιας και ο Αύγουστος είναι τελικά ο μήνας των διακοπών ακόμα και στο τελευταίο χωριουδάκι της Ευρώπης.

Angelito said...

Λευτεριά στην Χώρα των Βάσκων, λοιπόν!

Juanita La Quejica said...

Από μας πάντως Angelito είναι πολύ πολύ πιο "ελεύθεροι". Το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί ούτως ή άλλως η ελευθερία είναι μια ουτοπική λέξη-έννοια...

street spirit said...

είμαι και γω από αυτούς που τρελαίνονται για κάστρα, απλά είναι υπέροχα σ'ευχαριστώ ;)

Juanita La Quejica said...

Να είσαι καλά Street. Έχω ενδιαφέρουσα "πραμάτεια" από το ταξίδι στα Πυρηναία, αλλά ο blogger μου έχει βγάλει την ψυχή με τις φωτογραφίες. Ίσως πρέπει να σβήσω παλιά posts γιατί έχει παραβαρύνει το blog, ή απλά να φτιάξω το δεύτερο μέρος...

Anonymous said...

kalispera
dokimasa tin ekdoxi sou gia ta sika me blue cheese kai kati den ekana kala! an exeis tin sintagi steile tin se parakalw
anaforika me to endiaferon foto odiporiko sou sou anaferw oti akoma kai simera exoume epiroes ston elladiko xwro apo to persma twn anurvpvn apo tin gargassone me epitheta opws GARGASOULAS KAI GARGASIS pou ta vriskoume stin dytiki peloponiso.
na eisai kala
dimitris