Μαρμελαδογλυκό λεμόνι
1. Αφαιρούμε το κίτρινο των λεμονιών με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε πατάτες.
2. Ξεχωρίζουμε το άσπρο της φλούδας και το κόβουμε σε μικρές λωρίδες-κομμάτια.
3. Καθαρίζουμε όσο μπορούμε την πούλπα από ίνες και κουκούτσια (όσα μείνουν στο τέλος, θα βγουν στην επιφάνεια αφού βράσει το γλυκό, οπότε είναι εύκολο να τα αφαιρέσουμε)
4. Βράζουμε τις φλούδες 4-5 φορές αλλάζοντας το νερό κάθε φορά, για να ξεπικρίσουν.
5. Σε χαμηλή φωτιά λειώνουμε τη ζάχαρη με το νερό.
6. Προσθέτουμε τις φλούδες και την πούλπα, μαζί με τα μπαχαρικά και το μήλο.
7. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45-50 λεπτά.
8. Στο τέλος προσθέτουμε την βανίλια και αφαιρούμε τα μπαχαρικά και ό,τι κουκούτσια μας ξέφυγαν.
Αν είναι πολύ υγρό το μείγμα, ή δυναμώνουμε τη φωτιά για 5 λεπτά ή την επομένη μέρα που θα έχει κρυώσει, το ξαναβράζουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε γλυκόζη σε αυτό το σημείο (2-3 κ.σ) για να μην ζαχαρώσει. Δεν το έχω δοκιμάσει έτσι.
Το γλυκό μας, μπορούμε να το φάμε ως έχει! Ή να το αλείψουμε σε ψωμί σαν μαρμελάδα, να το χρησιμοποιήσουμε σαν τελική στρώση σε cheese cake, πάνω από παγωτό και σαν γέμιση σε τάρτα μαζί ίσως με κάποια κρέμα.
3 comments:
Μα γιατί πρέπει να χαλάτε όλα τα γλυκά με... cheese cake;
:(
Εντάξει, λατρεύω το τυρί αλλά... όχι στο γλυκό μου! :/
ΧΑΧΑ!
Καλά, εσύ μην το βάλεις σε cheese cake. Εγώ πάλι, θα το συνδυάσω με ένα παλαιωμένο cheddar στην υγειά σου!
Υπέροχο και σε cheese cake. Θα το φτιάξω
Post a Comment