Wednesday, August 08, 2012

Me gusta ... la mujer cuando llora ...



Πόσο "χαριτωμένα πονηρά" τραγουδά η Chavela Vargas το "μου αρέσει η γυναίκα όταν κλαίει", δηλώνοντας για άλλη μια φορά την ομοφυλοφιλία της με περηφάνεια!

Ας μην ξεχνούμε ότι η Chavela αποφάσισε να γνωστοποιήσει και να επιβάλλει την σεξουαλική επιλογή της κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, σε ένα σεξιστικό "μάτσο" περιβάλλον και μια εποχή που οι γυναίκες στην πλειοψηφία τους έμεναν κλεισμένες στο σπίτι και έπεφταν συχνά θύματα κακοποίησης από τους πατέρες και τους άνδρες τους.

Δεν έγινε τυχαία "μύθος", ούτε είναι ένα φτιαχτό προϊόν των ΜΜΕ. Δημιούργησε η ίδια και διατήρησε -μέσα από τον τρόπο ζωής της- μια μοναδική και απόλυτα αντισυμβατική εικόνα, προσθέτοντας ένα αναπόσπαστο στοιχείο στην προσωπικότητά της σαν τραγουδίστρια.

Ποιά άλλη θα μπορούσε να υποστηρίξει τόσο πειστικά τα ραντσέρας και τα κορρίδος, όπου η θεματολογία τους έχει να κάνει με τον κόσμο του άνδρα-απόλυτου άρχοντα και τσαμπουκά, των πιστολιών, της εκδίκησης αλλά και της επανάστασης;

Μοναδική, αυτή είναι η Chavela Vargas, πάντα σε χρόνο ενεστώτα, πάντα μέσα στις καρδιές μας, στο βάθος των επιθυμιών, των ερώτων και των φόβων μας.

No comments: