Wednesday, July 17, 2013

Γιορτή για τα 28 χρόνια λειτουργίας του Asclaye

O εορτασμός για τα 28 χρόνια ύπαρξης και δημιουργικής λειτουργίας του Alianza Socio Cultural Latinoamericana y Española en Grecia (ASCLAYE), φέτος εμπεριείχε -επιπλέον του μουσικού μέρος και των παραδοσιακών χορών- μια μικρή βραδιά ποίησης, συμβολή της Πρεσβείας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λατινοαμερικανών και Ισπανών στην Ελλάδα (Asclaye) Jerónimo Vásquez, καλωσόρισε τους καλεσμένους δίνοντας το έναυσμα για να αρχίσει η γιορτή.

 
Ο Πρέσβης της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας  Dr Franklin González, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και  διάβασε ένα δικό του κείμενο, αφιερωμένο στην Μητέρα.

 

Την σκυτάλη πήραν οι νέοι Βενεζολάνοι ποιητές Juan Manuel Parada Serrano και María Alejandra Rojas Sánchez, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα κατά την διάρκεια περιοδείας σε χώρες της Μεσογείου, με σκοπό να βοηθήσουν στην εξάπλωση της κουλτούρας και του πολιτισμού της χώρας τους, μέσα από το "μοίρασμα" και την ανάγνωση ποιημάτων και μικρών διηγημάτων.





Η Μεξικανή τραγουδίστρια Martha Moreleón με συνοδεία του κιθαρίστα από την Αργεντινή Herman Mayr, "έκλεψε την παράσταση" για άλλη μια φορά, ερμηνεύοντας με ιδιαίτερη ζωντάνια και πάθος κάποια από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της Λατινοαμερικάνικης κοινότητας της Αθήνας, ενθουσιάζοντας πραγματικά το κοινό!



 






Σύντομη φιλική εμφάνιση έκανε και ο Βραζιλιάνος τραγουδιστής Junior Marán, ύστερα από προτροπή της Martha Moreleón.



O ακούραστος Jerónimo Vásquez, τραγούδησε μαζί με τα μέλη του Συλλόγου τον ύμνο του Asclaye.



Η María Inés Oliver, αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε την Martha Moreleón για την αξέχαστη συναυλία της, έκανε πρόποση για τα 28 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου, απευθύνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έχουν δουλέψει ακούραστα και αφιλοκερδώς όλα αυτά τα χρόνια στον Aslcaye, έτσι ώστε να γίνει εφικτό να παρουσιάζεται συστηματικά στην Ελλάδα ένα μικρό δείγμα των πολιτισμών των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής .


Ακολούθησε σύντομη επίδειξη παραδοσιακών χορών της Λατινικής Αμερικής.




 


 
 




Η βραδιά έκλεισε με πολύ χορό, όπως άλλωστε φαίνεται και στο τελευταίο βίντεο. Και του χρόνου!



2 comments:

Maria Ines said...

Muchas gracias Juanita. Eres de las personas que hablan poco pero hacen mucho y una gran amiga. Gracias

Juanita La Quejica said...

Φιλιά και καλή σεζόν!