Υλικά
750
γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιου
1
μεγάλο κρεμμύδι
2
σκελίδες σκόρδου
2
φέτες ψωμί χωριάτικο μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί και στραγγισμένο
4
κ.σ. κουάκερ
1
αυγό
1
ντομάτα
Λίγο
ελαιόλαδο
Αλάτι,
πιπέρι, πάπρικα, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Λειώνουμε
στην μουλινέτα κρεμμύδι, σκόρδο, ψωμί, αυγό και ντομάτα.
Ρίχνουμε
όλα τα υλικά στον κιμά και ζυμώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε
και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
Στρώνουμε
χαρτί φούρνου σε λαμαρίνα και πλάθουμε σε μέτρια πλακουτσωτά κεφτεδομπιφτέκια. Δεν τα κολλάμε, αφήνουμε χώρο να "αναπνέουν".
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο στους 220ο βαθμούς φούρνο, στις αντιστάσεις, για 25
λεπτά.
Τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε για άλλα 20 λεπτά το ψήσιμο.
Σερβίρουμε
με «ντιπάκι» από γιαούρτι (ανακατεμένο με κρεμμυδόσουπα Κνορ και λίγο σησαμέλαιο) και μικρές πίττες για σουβλάκι.
No comments:
Post a Comment