Saturday, February 24, 2007

Κρεμαστή γέφυρα

Στο -κάποτε- ψαροχώρι του Portugalete, 10΄έξω από το Bilbao, στην Χώρα των Βάσκων, μια κρεμαστή γέφυρα.





Ένα πολύ ενδιαφέρον site με πληροφορίες για την γέφυρα στα αγγλικά μας προτείνει στα σχόλια ο Roberto από το Bilbao και τον ευχαριστούμε.

8 comments:

kiki said...

Τι 'ν' τούτο καλέ; Αμ σιγά που θα πέρναγα...Θα μου πεις...εδώ ανέβηκα στο funicolare στο Λουγκάνο με 60-70% κλήση, εδώ θα κόλλαγα; Παπαπα....

Juanita La Quejica said...

Δεν ξέρω... αν είναι καλοκαίρι και είμαι ντυμένη "ελαφρά", μπαίνω με περισσότερη άνεση σε μια τέτοια γέφυρα, από όπου κρεμιέται κυριολεκτικά το όχημα για να περάσει απέναντι και βλέπεις τη θάλασσα γύρω σου.

nyctolouloudo said...

όμορφα πρέπει να είναι...αλλά μόνο για ανθρώπους ε;

Juanita La Quejica said...

Για ανθρώπους μέσα στο λεωφορείο, χαχα!
Αν δεν ήταν περασμένη η ώρα και δεν είχαμε καταταλαιπωρηθεί στα μπες-βγες του Bilbao (η μοναδική πόλη στην Ευρώπη που μου έχει βγάλει την ψυχή μέχρι στιγμής με τις περίεργες εισόδους-εξόδους), θα κατεβαίναμε και εμείς για να την δοκιμάσουμε. Ήταν μέρα τοπικής γιορτής και γινόταν χαμός, δεν βρίσκαμε να παρκάρουμε ούτε το αυτοκίνητο ούτε τα κορμιά μας. Τελικά καταλήξαμε σε μία takeaway πιτσαρία και στηλωθήκαμε, πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Όμως η γέφυρα έμεινε σε εκκρεμότητα να ... κρέμεται!

Unknown said...

έλα βρε juanita δεν κρεμάστηκες στη γέφυρα;;;;; δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί αλλά είναι σίγουρα μια εμπειρία, ήξερα για το κρεμαστό τρένο του Βούπερταλ ή Ντύσελντορφ δεν θυμάμαι τώρα έμαθα και αυτό ;)

Roberto said...

Hola!!!
Soy un chico de Bilbao que lo suele suele utilizar como medio de trasnporte de vez en cuando. Es el primer puente de sus caracteristicas realizado en el mundo que aún sigue funcionando. Si quereis más información, podeis visitar http://www.puente-colgante.com/ Saludos

Juanita La Quejica said...

¡Muy interesante, gracias Roberto!

Anonymous said...

Ημουν εκει περυσι , μου αρεσε παρα πολυ.
Εκεινο που μου εκανε πιο πολυ εντυπωση ηταν οι κυλιομενες ανηφορες της πολης , και φυσικα αυτη η γεφυρα.
υ/γ Πολυ ομορφο και ενδιαφερων το ημερολογιο σου.