Monday, February 26, 2007

Πορτρέτα από το Μεξικό

9 comments:

Anonymous said...

parece interesante, ?no?

Anonymous said...

Juanita καλημέρα! Πριν από καιρό, σε ένα από τα μπλογκ σου, βρήκα μία συνταγή γιά πατάτες φούρνου που έχουν γεύση τηγανητής. Τώρα που την χρειάζομαι όμως, γιά ένα τσιμπούσι γενεθλίων την άλλη εβδομάδα, αν και νομίζω ότι έψαξα καλά, δεν :-)... Αν σου είναι εύκολο να μου πεις που θα την βρω ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Juanita La Quejica said...

Μήπως εννοείς τις papas bravas? Είναι τηγανιτές όμως. http://juanitalaquejica2.blogspot.com/2006/03/blog-post_09.html
Άλλες πατάτες που κάνω συνήθως (αλλά δεν τις βρίσκω στο blog) είναι να τις βράσω με την φλούδα, καθάρισμα μετά και κόψιμο στην μέση, να βάλω λάδι μπόλικο σε πυρέξ και να το αφήσω να ζεσταθεί καλά στο φούρνο, να βάλω μέσα τις πατάτες και να τις φέρω βόλτα να καλυφθούν από το ζεστό λάδι, να τις καλύψω με κρεμμύδια χονδροκομμένα, κρασί κόκκινο, αλατοπίπερο, πάπρικα και ελάχιστη ρίγανη και να τις ψήσω για 1.5 ώρα. Αν σου αρέσει το λεμόνι, ταιριάζει επίσης. Γίνονται απίστευτο λουκούμι. Και βέβαια μπορείς να προσθέσεις και μπέϊκον, αλλά θα γίνουν ελαφρώς στούκας.
Ένας "διαιτητικός" τρόπος είναι να τις κόψεις ροδέλες και να τις ψήσεις σε δυνατό φούρνο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, αφού τις αλείψεις με λίγο λάδι και ρίξεις και αλάτι. Αλλά για πάρτυ δε θα τις συνέστηνα...

Unknown said...

έλα βρε juanita, τι πατάτες είναι αυτές μού τρέχουν ήδη τα σάλια

Filotas said...

Τι θέλω και σε διαβάζω πάντα το μεσημεράκι με λες?!

Anonymous said...

Juanita είσαι περιβόλι! Ευχαριστώ!

kiki said...

Εβαλες κατηγορίες καλή μου; Ωραια!

david santos said...

Hola, Juanita!
Este trabajo es muy bueno, gracias!

Hello, Juanita!
This work is very good, thank you

Adios
By

Juanita La Quejica said...

Street, Angelito δεν φταίω εγώ! Post για φωτογραφίες του Μεξικό έβαλα, αλλά αφού με ρωτάει ο άνθρωπος, να μην τον βοηθήσω; ΧΑΧΑ! Κώστα, Καλή Επιτυχία!
Κική, εδώ ήταν απλό, τις έχω βάλει μέρες τώρα... στο αρχικό blog είναι το ζόρικο, γιατί πρέπει να περάσω 260 posts, αμάν! Αλλά είναι χρήσιμο, κακά τα ψέμματα.

Obrigada David. Bienvenido en Sobreviviendo.
Veo que estás de Aveiro, tengo un buen amigo de ahí y espero visitarlo un día. Me ha enviado fotos y videos y parece un lugar bonito. Ya hemos viajado de Lisboa hasta Oporto y la próxima vez, en combinación con el camino de Santiago, espero que lleguemos hasta Aveiro y después hacia Trás-Os-Montes.