Monday, April 22, 2013

Βραδιά για την Πορτογαλία

Πρόσκληση σε μια βραδιά για την Πορτογαλία
25 Απριλίου στις 19.00
στο Λεξικοπωλείο
 

Το Φεστιβάλ Ιβηροαμερικανικής Λογοτεχνίας εν Αθήναις (LEA), το Λεξικοπωλείο και το Κέντρο Ισπανικής, Πορτογαλικής και Καταλανικής Γλώσσας ΑΒΑΝΙCO, σας προσκαλούν σε μια βραδιά για την Πορτογαλία, στις 25 Απριλίου στις 19.00.

Με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλων (25/4/1974) θα παρουσιαστούν ποιήματα του σύγχρονου πορτογάλου πεζογράφου και ποιητή Ζουζέ Λουίς Πεισότου, μεταφρασμένα είτε από τον Νίκο Πρατσίνη είτε από ένα εργαστήρι συλλογικής μετάφρασης με τη συμμετοχή του ποιητή, στα πλαίσια πάντα του Φεστιβάλ Λατινοαμερικανικής Λογοτεχνίας στην Αθήνα (LEA). Παράλληλα με την απαγγελία ποιημάτων του Peixoto θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν και κάποιοι από τους μεταφραστές του εργαστηρίου, εστιάζοντας στη συλλογική μετάφραση και στην ποίηση.

O Βαγγέλης Καμπούνιας, ο οποίος θα απαγγείλει Peixoto στα ελληνικά, θα μας διαλέξει και "ολίγη" μουσική που θα δώσει ένα ακόμα πιο πορτογαλικό χρώμα στη βραδιά.

Επίσης, μαζί μας θα έχουμε τη μεταφράστρια του έργου του F. Pessoa στα ελληνικά , τη Μαρία Παπαδήμα, η οποία θα διαβάσει κάποια ποιήματα του πορτογάλου ποιητή.

Τέλος, ο Vitor Vicente, καθηγητής πορτογαλικής, και ο Νίκος Πρατσίνης, διερμηνέας, μεταφραστής και καθηγητής μετάφρασης, θα μιλήσουν για την Επανάσταση των Γαρυφάλων από την οπτική ενός Πορτογάλου και ενός ξένου αντιστοίχως.

Μια βραδιά για σας αλλά και όλους τους φίλους της Πορτογαλίας, της σύγχρονης ποίησης και της συλλογικής δημιουργίας.

Στασίνου 13, Παγκράτι
Μετρό: Ευαγγελισμός
Τηλ.: 210-7231201
to@lexikopoelio.com
www.lexikopoleio.com
 

No comments: