Tuesday, November 15, 2005

Half Note = Full Κοροϊδία ???!!!

Δεν είμαι υπέρ των πολλών σημείων στίξης στον γραπτό λόγο, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη, επιβάλλεται η εξαίρεση.

Διαφημίζεται έντονα τις τελευταίες 2 εβδομάδες η παρουσία στο Half Note της "πρώτης" χορεύτριας του flamenco -οκ, την υπερβολή για λόγους διαφήμισης την καταλαβαίνω και την αποδέχομαι- María Serrano και της compañia της, που ασχολούνται με ένα είδος flamenco fusion, με ολίγη από coplas, jazz κλπ.

Αν και flamenco για μένα σημαίνει τραγούδι και όχι πολυθέαμα με συνοδεία αρμόνιου-πιάνου (ήμαρτον!), επειδή στην Ελλάδα γενικότερα σπανίζουν τέτοιες παραστάσεις, αποφασίζουμε να πάμε στο Half Note. Παραβαίνοντας -καλά να πάθουμε, ας προσέχαμε- την υπόσχεσή μας την τελευταία φορά που βγήκαμε από εκεί σαν καπνιστές ρέγγες, απογοητευμένοι γιατί δεν μπορούσαμε να ακούσουμε την μουσική λόγω του θορύβου από την πολυκοσμία, ότι δε θα ξαναπάμε στο συγκεκριμένο χώρο, που δεν πληρεί καμμία προϋπόθεση γι αυτό που υποτίθεται ότι προσφέρει. Αλλά που δυστυχώς παραμένει ο μοναδικός στην Αθήνα που φέρνει κάποιους ξένους καλλιτέχνες σε καθημερινή βάση, όλο το χειμώνα.

Μεγάλο λάθος εξ αρχής η απόφαση να πάμε. Γιατί όταν σε αυτόν τον χώρο δεν μπορείς να "ακούσεις" και να ευχαριστηθείς ούτε έναν τραγουδιστή, πώς περιμένεις να μπορέσεις να παρακολουθήσεις μία παράσταση flamenco; Είσαι αφελής ή αιθεροβάμων; Προφανώς, είμαι και αυτά και άλλα πολλά, βλάκας κυρίως και κορόϊδο.

Τραπέζι δεν καταφέρνουμε να κλείσουμε, αν και προσπαθώ 1 εβδομάδα πριν τις 2 ημέρες που μας ενδιαφέρει να πάμε. Από ό,τι μου εξηγεί κάποιος από τους υπαλλήλους, τα τραπέζια είναι πάντα κλεισμένα από τους μόνιμους πελάτες, που πηγαίνουν κάθε εβδομάδα εκεί. Μήπως ήταν καπνιστοί σολομοί στην προηγούμενη ζωή τους; Δεν εξηγείται διαφορετικά τέτοιος μαζοχισμός. Φτάνουμε 40΄νωρίτερα από την έναρξη της παράστασης και βρίσκουμε τα τελευταία ελεύθερα σκαμπώ στο μπαρ. Lucky bastards, νομίζουμε... Σε λίγο το μαγαζί γεμίζει ασφυκτικά με όρθιους.

Θα ήταν ίσως πολύ καλή η María Serrano, αν μπορούσαμε να την δούμε έστω και λίγο, έστω και για 10΄...

Οι μουσικοί στην δεξιά μεριά της πίστας, εκείνη αναγκαστικά χορεύει κυρίως στην αριστερή μεριά και ελάχιστα στο κέντρο. Όμως, μπροστά στο σημείο που χορεύει, διαγώνια, βρίσκεται μία τεράστια κολώνα. Οπότε, ορατότης μηδέν! Κάποιες ελάχιστες στιγμές πετάγεται προς την άλλη μεριά της πίστας και τεντωνόμαστε προσπαθώντας να διακρίνουμε έστω το όμορφο πρόσωπό της. Πριτς! Και τα κεφάλια των ορθίων που δημιουργούν ένα αδιαπέραστο τείχος; Τί θα γίνουν αυτά; Ακόμα και όρθιοι στα σκαμπώ, πάλι ορατότης μηδέν. Και να πεις ότι μπορούμε να μετακινηθούμε, να σταθούμε έστω όρθιοι σε κάποιο άλλο σημείο, αρκεί να δούμε έστω και για 10΄την María να χορεύει... δεν μπορούμε! Πού; Πώς; Πατώντας σε κεφάλια των υπολοίπων; Αφού το μαγαζί είπαμε, είναι γεμάτο ασφυκτικά! Ακόμα και έξω από την τουαλέττα είναι όρθιοι αυτοί που έχουν κρατήσει τα επάνω ακριανά τραπέζια, από τα οποία εννοείται ότι ορατότης μηδέν. Και υποτίθεται ότι χορός flamenco είναι κυρίως πόδια. Τί πόδια; Εδώ ούτε το κεφάλι δεν καταφέρνουμε να δούμε, καμμιά φορά πετάγεται κάποιο χέρι και ξεφωνίζουμε από ενθουσιασμό που καταφέρνουμε να το διακρίνουμε!

Ας μην μιλήσουμε για την φασαρία, τις γαϊδουροφωνάρες του κόσμου -που ούτως ή άλλως ταλαιπωρείται όπως εμείς και προφανώς βαριέται και προτιμά να πιάσει την κουβέντα με τους φίλους- τον απίστευτο καπνό και τον προβληματικό εξαερισμό που κάποιες στιγμές λειτουργεί μετά μανίας στο φουλ, με αποτέλεσμα την επομένη να είμαστε όλοι με έντονο πόνο στο ίδιο σημείο της πλάτης και του στήθους, με διαφορά μόνο κάποιων πόντων λόγω αντίστοιχης διαφοράς ύψους...

Για όλα αυτά, πληρώνουμε 30 euros έκαστος. Για να ταλαιπωρηθούμε σε όλα τα επίπεδα, να απογοητούμε, να εκνευριστούμε και να νοιώσουμε άλλη μια φορά στο πετσί μας πόσο ΚΟΡΟΙΔΑ είμαστε. FULL και όχι HALF ΚΟΡΟΙΔΑ!

18 comments:

τσέλιγκας said...

Το Half Note είναι η επιτομή (γεια σου Βασιλάκη Σκουντή με τα ωραία σου) του απαράδεκτου χώρου. Έχω κυρήξει εμπάργκο και τα λεγόμενα σου δε με πείθουν για να το πάρω πίσω. Αλήτες

Juanita La Quejica said...

Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι δεν αρκεί το εμπάργκο, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχουν και άλλες επιλογές.
Ντομάτες, γιαούρτια, δεν ξέρω... κάτι πιο δραστικό χρειάζεται.

vasvoe said...

Poly kapnokatastasi akousa kai eskiaxa!

A pa pa den mporo oute ton kapno pute tin polikosmia.

Steilte kai kana gramma diamartirias, min perimenete na ginoun ola apo mona tous.

Standar aftoi pou to exoun einai apla epixeirimaties, prospa8oun na strimoxoun oso pio poli kosmo ginetai kai den 8a tolmisoun na to kanoun smoke-free...

edo sto moods (jazz, funk kai world sinavliakos xoros) exoun ka8e defteri kiriaki smoke-free night, kai tora sizitane na kanoun to kato olo smoke free kai na epitrepsoun to kapnisma mono sto mpalkoni pano.

Γεώργιος Χοιροβοσκός said...

Eγώ έχω σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να πηγαίνω στο Half Note.Nα πώ την αλήθεια μου δεν με πολυέπεισε ποτέ και ο συχωρεμένος ο Νίκος ο Σαχπασίδης για τις ιδέες του Half Note.Που φθάσαμε να περιμένεις να φέρει το Μέγαρο κανένα μουσικό για να τον δείς με φθηνότερο εισιτήριο και σίγουρα πιό καθαρή ατμόσφαιρα.

Τελαμωνας Στοκος said...

Στη τελευταια μου επισκεψη στο half note επεσα πανω σε μια παρεα "μονιμων θαμωνων" που καπνιζαν επιδεικτικα τεραστια πουρα (βοηθεια τους) και φυσουσαν (παλι επιδεικτικα) τον καπνο πανω στον κακομοιρη τον τρομπετιστα που ματαια προσπαθουσε να παιξει καμια νοτα...

Ο χωρος ειναι πολυ μικρος η σκηνη ακομα μικροτερη και σιγουρα δεν παραγει τιποτα αλλο εκτος απο πικρα για την επιλογη σου να πας.

Το flamenco που εχω ευχαριστηθει το ειδα στο Βεακειο και στην Αιξωνη (Paco Pena) και φυσικα στο Ηρωδειο (Paco DeLucia)..φυσικα μιλαω μονο για καλοκαιρι..το χειμωνα αραζει κανεις σπιτι βαζει κανα cd του Manitas De Plata και καθαριζει χωρις half note και αλλες παρενεργειες :-)

Juanita La Quejica said...

Έτσι ακριβώς όπως τα λέτε όλοι είναι, δυστυχώς.
Mea culpa και πήρα και στον λαιμό μου και άλλους (αν και κάποιοι ευτυχώς γι αυτούς αντιστάθηκαν!)...
Τελαμώνα, τα πούρα προφανώς ανήκουν στο "ντεκόρ", ήταν εκεί και προχθές, μαζί με τους "πουροφέροντες". Να προσθέσω μόνο ότι και στον Λυκαβηττό έχουν ανέβει καταπληκτικές παραστάσεις, με τους -πραγματικά αυτήν την φορά- καλύτερους και αυθεντικότερους χορευτές του flamenco, της Ισπανίας τουλάχιστον.

Buscando said...

...ti na pei kaneis? apla, me auti tin sumperifora den xanapata kaneis se antistoixes ekdiloseis... kai ta lefta sou pairnoun, kai den se sevontai...

Juanita La Quejica said...

Jorgito, φαντάσου ότι ο Δ. ήταν τελείως μα τελείως ήσυχος! Τέτοια κατάντια!

Buscando said...

...ti les tora? apithano!... alla mallon tha apelpistike apo tin kafrila pou vrike sto meros... fantasou apogoiteusi... alla ti na kanoume, den mporoume na xeroume apo prin ti tha vroume opou pame!... alla einai malakes pantos, ti afisan toso kosmo na mpei mesa?

street spirit said...

καλά τους κάνεις και τους δυσφημείς μια φορά ήταν να πάω έφτασα μέχρι απέξω και κει πώς μας έκοψε και το παίξαμε λίγο έξυπνα να ρίξουμε μια ματιά με το που το είδα είπα γεια σας... ;)

Juanita La Quejica said...

Street Spirit, μια μικρή ένσταση μόνο! Δεν τους δυσφημώ, αυτό θα ίσχυε αν έλεγα ψέμματα ή αν υπερέβαλλα. Απλά "βγάζω τα άπλυτά τους στη φόρα", λέω τα πράγματα με το όνομά τους, διαμαρτύρομαι...

maiandros said...

By the way, τι είναι το Half Note?

maiandros said...

Καλά, δε μένατε καλύτερα σπίτι να βάλετε στο βίντεο το "Ορατότης Μηδέν", με τα ίδια αποτελέσματα, βλέποντας τουλάχιστον τον Κούρκουλο που ήταν και μπάνικο τεκνό;

Anonymous said...

¡Ayyyy! (así va en el arte flamenco, mucho dolor)
Chica, lamento el mal rato que habéis pasado en el tugurio de mala muerte. Lo cierto es que ni el local, ni la acústica, ni el público, ni los precios, ni... ni... hacen que valga la pena.
¿Half? No, ni la mitad.
Neng I el Solidario

Juanita La Quejica said...

Μετάφραση μέρους του σχολίου του Neng, για τους μη ισπανομαθείς.

Αϊϊϊ! Έτσι πάει το πράγμα στην τέχνη του φλαμένκο, πολύς πόνος!

ΧΑΧΑ! Καταπληκτικό!

mindstripper said...

Πριν από κάτι χρόνια, έμενα στον δρόμο που ογηγεί στο Half Note, στην Αναπαύσεως. Εγώ η ίδια δεν είμαι προσανατολισμένη προς αυτές τις μουσικές (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μου αρέσουν πολύ) κι έτσι δεν το επισκέφτηκα ποτέ. Αλλά θυμάμαι πολλές νύχτες που τύχαινε να κάθομαι στο μπαλκόνι, όταν άκουγα τις παρέες που κατεβαίναν για να βρουν ταξί από την Αρδηττού. Το θάψιμο που έριχναν στο μαγαζί ήταν άλλο πράγμα.

Τί να πει κανείς... Είμαστε κινούμενοι στόχοι σε σχήμα ευρώ πλέον.

Juanita La Quejica said...

"Θάψιμο"? ΧΑΧΑ! Ασορτί και με τον περιβάλλοντα χώρο!
Σήμερα μου πρότεινε μια φίλη να ξαναπάμε, έχουν κλείσει και τραπέζι. Αλλά αποφάσισα οριστικό εμπάργκο. Έχει και η βλακεία (μου) τα όριά της! Αρκετά με την κοροϊδία στην συγκεκριμένη περίπτωση.

mindstripper said...

Χαχααα, κοίτα να δεις, ποτέ δεν το είχα σκεφτεί έτσι. :-))

Δεν έχεις άδικο, χίλιες φορές να πάρεις ένα DVDάκι όπως είπε κι ο Μαίανδρος (καλά, όχι το συγκεκριμένο όμως :P), καλή παρέα -καλή καρδιά υπάρχει σίγουρα- και να το ευχαριστηθείς στην ζεστούλα του σπιτιού σου. ;-)