Sunday, December 11, 2005

Χριστούγεννα; ΛΑΘΟΣ! Περί Ανάστασης πρόκειται!



Σε μια Κυριακάτικη φυλλάδα που έπεσε ξώφαλτσα στα χέρια μου, στο πολιστικό ένθετο, διαβάζω και τρίβω τα μάτια μου: "O Django Reinhardt συνεχίζει τις εμφανίσεις του στη σκηνή του Half Note..." Και αναφωνώ με συγκίνηση: "ΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΕΓΙΝΕ ΘΑΥΜΑ!"

Γιατί ο τσιγγάνος Django Reinhardt μας άφησε για άλλους κόσμους το 1953 μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, περισσότερο από μισό αιώνα πίσω...

Τηλεφωνώ στα γραφεία της φυλλάδας και προσπαθώ να ενημερώσω την τηλεφωνήτρια, ότι υπάρχει κάποιο λάθος στην σελίδα τάδε. Βιαστικά με κόβει, προτρέποντάς με να ξανατηλεφωνήσω το απόγευμα, όταν θα υπάρχει εκεί κάποιος υπεύθυνος για το πολιτιστικό ρεπορτάζ. Της διευκρινίζω ότι δεν με ενδιαφέρει να κουβεντιάσω για την Νεκρανάσταση κάποιου νεκρού εδώ και 52 χρόνια καλλιτέχνη και ότι δεν έχω τη δυνατότητα να ξανατηλεφωνήσω το απόγευμα, μου αρκεί να κρατήσει μία σημείωση και να ενημερώσει τους υπευθύνους. Αποφασιστικά μου κόβει τον αέρα τονίζοντάς μου ότι δεν θα τους δει και δεν μπορεί να αφήσει σημείωμα στα γραφεία τους. Την αποχαιρετώ λέγοντας ότι έχω να ασχοληθώ με πιο ενδιαφέροντα πράγματα από την εφημερίδα της και χαίρομαι που παίρνει τόσο αψήφιστα την Ανάσταση Νεκρών, συνεχίζει να μιλά, δεν την ακούω πια, δεν με ενδιαφέρει να την ακούσω, κλείνω το τηλέφωνο και απολαμβάνω την αξεπέραστη μουσική του Reinhardt στο Kosmos 9.36.

Όμως, ρωτώ τον εαυτό μου: "Γιατί υπέπεσες στον πειρασμό να διαβάσεις μια φυλλάδα; Αυτήν την κακή συνήθεια -ακόμα και την Κυριακή- πρέπει να την κόψεις, είσαι μεγάλο κοριτσάκι πλέον, κοτζάμ γυναίκα. Τα ΜΜΕ στην χώρα σου είναι σε επίπεδο ΚΩΛΟΥ χωρίς καμμία απολύτως εξαίρεση, για τα δικά σου μέτρα και σταθμά τουλάχιστον. Συνεπώς, ας πρόσεχες. Κόψε τις κακές συνήθειες, ΤΩΡΑ!"

20 comments:

Citronella said...

LOL κάποιος έλεγε για διακόσμηση με κωλόχαρτο:ΡΡ

Α, btw το Jazz&Jazz πριν κανα δυο τεύχη είχε ωραίο σιντάκι Django, αν ενδιαφέρεσαι..κάτι μπορούμε να κάνουμε;)

Citronella said...

Αλήθεια, Reinhardt τι ώρα άκουγες? Μήπως ήταν 10-12 στον Φωτάκη? Βάζει συχνά!:)
Σήμερα δυστυχώς τον έχασα..

Angelito said...

Ποια εφημερίδα juanita?
Snowflake, ο Φωτάκης του Αιγάλεω?!:)...

Marina said...

Καλησπέρα σου. Ναί, Χουανίτα, κόψε τη συνήθεια της Κυριακάτικης εφημερίδας..τίποτα δεν γράφουν με ουσία παρά ότι ζητάει ο κόσμος..κουτσομπολιά, γκρίνια και εγκλήματα..το θεαθείναι δηλαδή μιάς χώρας που γίνεται αργά αλλά σταθερά υποανάπτυκτη..

Δικαίως βέβαια τα πήρες με ασχετοσύνη του άρθρου..όπως και εγώ τα πήρα τις προάλλες που είδα κολλημένη σε κολώνα διαφημιστική αφίσσα των 4 Beatles παρακαλώ που θα παίξουν "ζωντανά" σε κάποιο κέντρο.. και όταν παραπονέθηκα είπαν ότι δεν είναι οι πραγματικοί αλλά άλλοι με δανεικό το όνομα που κατάγονται απο την κάτω κολοπετεινίτσα..

Juanita La Quejica said...

Θα σου πω κατ΄ιδίαν Angelito.
Λεμονιά, δε θυμάμαι, μπορεί να ήταν και στην εκπομπή 12-2... μάλλον τότε ήταν.

Juanita La Quejica said...

Δυστυχώς Μαρίνα...

Αλλαγή θέματος! Πώς τα περάσατε χθες;

Alberich said...

ΧΟΧΟΧΟ
Τι άλλο λέει το ρεπορτάζ?Μήπως προγραμματίζει ο Τζάνγκο και καμμία αρπαχτή στη επαρχία?
Γιατί εμείς εδώ σπάνια έχουμε τη δυνατότητα να τον απολαύσουμε live στις αθάνατες τζαζικές(!) μελωδίες του.

Marina said...

Σε γενικές γραμμές περάσαμε πολύ καλά, το φαγητό εξαίσιο, η παρέα καλή..μόνο που ένα ζευγάρι μάλωσε και στενοχωρήθηκα κάπως..σου έστειλα και e-mail

Mirandolina said...

άσχετον αλλά το θυμήθηκα -- κάπου έχω ένα ΝΜΕ, ανατύπωση της τελευταίας συνέντευξης του Τζίμμυ Χέντριξ πριν πεθάνει στα 20 χρόνια απο το θάνατό του. Ανάμεσα στις ερωτήσεις είναι το πιο τρεις μουσικοί τον επηρέασαν περισσότερο. Ο πρώτος ήταν ο Μπομπ Ντύλαν. Ο τρίτον ο Ράινχαρντ. Ο δεύτερος ήταν ο Μανώλης Χιώτης. Τον είχε δει στις ΗΠΑ κι είχε πάθει πλάκα.

Πάντως η είδηση με ενέπνευσε. Ήδη τραγουδώ (στο ρυθμό του "όταν λευτερωθεί η Κρήτη")όταν αναστηθεί ο Χέντριξ, ό-ταν ανα-στη-θεί ο Χέντριξ θα γελάαασωωω...

Mirandolina said...

ωχ! εννοώ, η ανατύπωση έγινε 20 χρόνια μετά τον θάνατο του - σε επετειακό τεύχος.

Juanita La Quejica said...

Δηλαδή, λέτει χάρη σε αυτήν την φυλλάδα να αρχίσω να πιστεύω και στην Ανάσταση; Pas mal...
Και Mirandolina για να συνεχίσω το τραγούδι σου, όταν αναστηθεί ο Camarón de la Isla, θα πάω να ψαρέψω καλαμαράκια στον Guadalquivir!

landlord45 said...

Ι know where Django Reinhardt lives !!!

Juanita La Quejica said...

Πού; Πού;

street spirit said...

it's alive it's alive!!!! ;)

τσέλιγκας said...

Πάντως Χουανίτα τη συγκεκριμένη φωτογραφία κι εμένα κάπου την πήρε το μάτι μου και ήθελα να σε ενημερώσω και σχετικώς αλλά με πρόλαβες! Ψάχνω όλα τα ένθετα αλλά δεν έχω εντοπίσει ακόμη την πηγή.

mindstripper said...

Έπρεπε να βάλουμε όλοι τα Αποκριάτικα και να πάμε έξω από το μαγαζί: Elvis, Mairylin, Χοντρός-Λιγνός, Ινδιάνος από το Twin Peaks, η αδερφή του Μώλντερ από το X-Files κτλ κτλ...

Juanita La Quejica said...

Καλή η ιδέα σου Mind! Αλλά μάλλον έξω από τα γραφεία της φυλλάδας θα έπρεπε να την κάνουμε την νεκρανάσταση!

Τελαμωνας Στοκος said...

εχω στολη superman :-)

Juanita La Quejica said...

Συγχαρητήρια! Φόρα την και προσπάθησε να κόψεις την maturedfarmhousecheddarοκουμούτσα, χαχα!

Τελαμωνας Στοκος said...

:-P