Thursday, October 26, 2006

Θα αναβληθεί τελικά η συναυλία της Omara Portuondo;

UPDATE:

Σήμερα Πέμπτη 26 Οκτώβρη, πήγαμε 3 διαφορετικά άτομα (από όσους γνωρίζω εγώ τουλάχιστον) στο Metropolis και δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για την συναυλία.
Στο Tickethouse δηλώνουν άγνοια.
Επικοινωνήσαμε με την Ιερά Οδό και το τηλέφωνο υποτίθεται της Detox Promotions που μας έδωσαν ανήκει σε κυρία που δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο. Το τηλέφωνο της Detox Promotions που αναφέρεται στο παρακάτω site είναι συνδεδεμένο με φαξ και σύμφωνα με τον ΟΤΕ ανήκει σε κάποιον βιοτέχνη.
Το site http://www.ticketstream.cz/pls/cyprus/site.frame?thread= δείχνει να πωλεί ηλεκτρονικά τα εισιτήρια της συναυλίας, αλλά στο τηλέφωνο 210-3624004 που αναφέρεται στο site προς το παρόν δεν απαντά κανείς.
Ο ΑΖ που υπογράφει το κείμενο στο www.enjoy.gr πολύ ευγενικά και άμεσα απαντώντας σε σχετικό μου μήνυμα, αναφέρει ότι επικοινώνησε με την διοργανώτρια εταιρεία και τον υπεύθυνο (σε ποιό τηλέφωνο άραγε;) και τον διαβεβαίωσαν ότι η συναυλία ισχύει κανονικά και ότι έχουν υπογραφεί συμβόλαια με την Ιερά Οδό! Ποιός είναι υπεύθυνος για την πώληση των εισιτηρίων δεν διευκρινίστηκε!
Τελικά, θα γίνει η συναυλία της Omara Portuondo;
Τον Νοέμβριο;
Στην Αθήνα;
Ποιός μας δουλεύει και γιατί;
Μήπως για άλλη μια φορά θα ακυρωθεί, όπως έγινε και τον Ιούλιο του 2004;
Μήπως πρόκειται απλά περί ελληνικού μαγικού ρεαλισμού;


Η τελευταία συναυλία των Buena Vista Social Club (όσων έχουν απομείνει στον μάταιο τούτο κόσμο) προσωπικά δεν με ενθουσίασε, όπως το φοβόμουν. Αν ήταν μαζί τους η Omara πιστεύω ότι θα ήταν τελείως διαφορετικό το αποτέλεσμα, αν και ούτως ή άλλως μου φάνηκαν ασυντόνιστοι. Μια θαυμάσια περιγραφή της συναυλίας έχει κάνει ο jefe Basilio Stamatiou στο Latin Music.

Τα καλά νέα είναι ότι η Omara θα βρεθεί σύντομα κοντά μας, αν δεν προκύψει πάλι καμιά ανόητη δικαιολογία των οργανωτών, όπως έγινε την τελευταία φορά που επρόκειτο να τραγουδήσει στο θέατρο Βράχων και λόγω μιας 5λεπτης ψιχάλας ακυρώθηκε η συναυλία. Ήταν μέσα Ιουλίου, οπότε το πιο πιθανό είναι ότι δεν κόπηκαν τα αναμενόμενα εισιτήρια και προτιμήθηκε η είσπραξη της ασφάλειας. Κάτι τέτοιο φανταστήκαμε όσοι βρεθήκαμε εκεί.


http://www.enjoy.gr/music/buena_vista/2713.html

Buena Vista Social Club + Omara Portuondo στην Ιερά Οδό στις 6/11


Η εμφάνιση του Buena Vista Social Club στον Κεραμεικό τον περασμένο Μάϊο ήταν sold out πολλές μέρες πριν την ημέρα της συναυλίας.
Γι’αυτό, το περίφημο συγκρότημα από την Κούβα μας είχε υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει πολύ σύντομα.
Στις 6 Νοεμβρίου, η all-star μπάντα του
Buena Vista Social Club θα βρεθεί στην σκηνή της Ιεράς Οδού (Ιερά Οδός 18-20) για να μας παρουσιάσει την μεγάλη κυρία της μουσικής της Κούβας, την Omara Portuondo.
Η «Εντίθ Πιάφ της Κούβας», θα βρεθεί στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση με τα μεγαλύτερα νέα αστέρια του Buena Vista Social Club (Swami Jr, Robertico Garcia, Chaing Liang, Andrés Coayo, Jorge Chicoy, Emilio Morales, Fabián García, Osiris Valdés).
Η θρυλική «αρραβωνιαστικιά του αισθήματος», όπως την φωνάζουν στην χώρα της εξαιτίας της σαγηνευτικής φωνής και σκηνικής παρουσίας της, με την συνοδεία των βιρτουόζων μουσικών του Buena Vista Social Club, θα ερμηνεύσει τις μεγάλες επιτυχίες της, καθώς και πολλά από τα πιο σημαντικά κομμάτια της Κουβανέζικης μουσικής. Και βέβαια, τα κομμάτια που ακούστηκαν στην εκπληκτική ταινία του Wim Wenders (“Pensamiento”, “Veinte Años”, “Lagrimas Negras ", “Bésame mucho”, “Tiene Sabor”, κλπ)


Εισιτήρια: 33 Ευρώ (αρένα), 45 Ευρώ (καθήμενοι)

Προπώληση: Αποκλειστικά από την Ticketstream (www.tshellas.gr) μέχρι και την Τετάρτη 25/10 και από την Πέμπτη 26/10 και στα Tickethouse (Πανεπιστημίου 42) και Metropolis
Επικοινωνία με το κοινό: Detox Promotions, 210 9625105

Αγγελος Ζυμβραγουδάκης


http://www.avopolis.gr/live/dates_info.asp?id=15904

9 comments:

Anonymous said...

Εννοείται πως θα είμαι εκεί! Θα ρίξω και την ιδέα στα καπέλα να μαζευτούμε. Α, οργανώνουμε και ταξιδάκι Κούβα με τον Μοτοσακό.

Καλημέρα

Juanita La Quejica said...

Καλημέρα!
Ποιά είναι τα καπέλα;
Κούβα... υπέροχα φαντάζομαι! Ζηλεύω! Βλέπεις η εποχή που μπορεί να φύγει ο καλός μου διακοπές είναι τελείως ακατάλληλη για την Κούβα, δυστυχώς. Περίοδος βροχών.

kyrallina said...

Ωχ, γαμώ το δεν θα προλάβω!
Juanita πρέπει να είμαστε επιηκείς με τους Buena Vista Social Club, δεν νομίζει;?

Juanita La Quejica said...

Θα συμφωνούσα αν επρόκειτο για τους μουσικούς που γνωρίσαμε μέσα από το ντοκυμαντέρ του Weders και το cd του Cooder σαν Buena Vista Social Club. Αυτοί που ακούσαμε τον περασμένο Μάϊο, απλά δεν ήταν οι ίδιοι καλλιτέχνες. Διάβασε την κριτική του Βασίλη, αν είχα τις μουσικές γνώσεις του θα έλεγα με άνεση ότι την προσυπογράφω. Απλά εγώ αυτά που λέει τα ένοιωσα, σαν ένας απλός θεατής που είχε την τύχη να βρεθεί σε συναυλίες των παππούδων του Buena Vista πριν "αποχωρήσουν".

Anonymous said...

Μιλάω για τα "φώτα στα καπέλα", το common blog που έχουμε με τα υπόλοιπα παιδιά. Δες το link στο blog μου.

Anonymous said...

χουανίτα, HELP ! (βλ. σχόλια)
φιλιά!

mindstripper said...

Μα είναι φοβερό κάτι ώρες.
Να κυνηγάμε εμείς αυτούς στους οποίους θέλουμε να δώσουμε τα λεφτά μας για να χορτάσουμε λίγο τα μεράκια μας.

Καλό ΣΚ Χουανίτα. Εύχομαι όλα καλά, in the end. :-)

Juanita La Quejica said...

Τί έπαθες Πόλυ; Είδες την Estrella και θαμπώθηκες;
Είδες μωρέ Mindstripper; Πόσο ανοργάνωτα είναι όλα σε αυτήν την χώρα που εσύ προσπαθείς να ζεις με το παραμύθι της; Τελικά σήμερα μου είπαν ότι δεν έχουν ακόμα τυπωθεί τα εισιτήρια γι αυτό και εξακολουθούν να μην έχουν την παραμικρή ιδέα στα Metropolis και Tickethouse. Αλλά μπορούμε να αγοράσουμε κουπόνια στον Ελευθερουδάκη και στην ACS couriers και να τα ανταλλάξουμε το βράδυ της συναυλίας με τα κανονικά εισιτήρια. Έχουμε σπαστεί όμως (η μία από την παρέα την τελευταία φορά είχε τζάμπα κουβαληθεί από Ζάκυνθο για να ακούσει την Omara όταν τελικά ακυρώθηκε η συναυλία) και δεν ξέρω τί θα κάνουμε τελικά. Το σκεφτόμαστε. Προσωπικά την έχω ακούσει live 2 φορές και οκ, όλο αυτό το ξενέρωμα και η ταλαιπωρία με κάνουν να λέω "άει σιχτίρ γουρούνια διοργανωτές, όταν έχω χρήματα θα πάω στην Ισπανία να ακούσω συναυλία της προκοπής με 20 euros εισιτήριο"...

mindstripper said...

Είπαμε, δεν υπάρχει συνταγή Χουανίτα μου...
Και πολύ φοβάμαι ότι αν υπάρχει τελικά, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα είναι ελληνική.
Νύχτα καλή.