Monday, May 28, 2007

Αυγουλάκια πρασινωπά γεμιστά

Συμπαθητικό μεζεδάκι για πρόχειρο μπουφέ.
Υλικά
αυγά βραστά
σπανάκι
φρέσκα κρεμμυδάκια (προαιρετικά)
άνιθος (προαιρετικά)
κόλιανδρος (προαιρετικά)
πιπεριά φλωρίνης
κουκουνάρια
Εκτέλεση
Κόβουμε λίγο από το κάτω μέρος των αυγών για να σταθεροποιηθούν στην πιατέλλα μας.
Ανοίγουμε καπάκι και βγάζουμε τον κρόκο (να είναι γύρω στα 10΄βρασμένα).
Σωτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο με λίγο λάδι, προσθέτουμε μυριστικά κατά βούληση αν και καλό είναι να μην το βαρύνουμε και μπλέξουμε τις γεύσεις, αλατοπίπερο και κόλιανδρο είναι αρκετά. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να μαλακώσει.
Σωτάρουμε αν θέλουμε λίγο πιπεριά φλωρίνης ή χρησιμοποιούμε έτοιμη σε γιάλινο βάζο.
Αν θέλουμε, "σκουραίνουμε" και τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό σκεύος, χωρίς λάδι.
Ανακατεύουμε -αφού κρυώσει- το σπανάκι με τον κρόκο και γεμίζουμε τα αυγά.
Αν χρησιμοποιήσουμε την πιπεριά, κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και στολίζουμε και τέλος ρίχνουμε τα κουκουνάρια.

No comments: