Wednesday, November 04, 2009

Βάσκικο Πανεπιστήμιο Μαγειρικής

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ξεκινούν τα μαθήματα του Basque Culinary Center σε συνεργασία με την Real Academia de Gastronomía, στο San Sebastián.

Διάσημοι Βάσκοι chefs όπως ο Juan Mari Arzak, ο Martín Berasategui, ο Pedro Subijana, ο Karlos Arguiñano και o Andoni Luis Aduriz, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Mondragón και με την βοήθεια της Κυβέρνησης της Χώρας των Βάσκων αλλά και του Ισπανικού Κράτους, οργανώνονται και δημιουργούν το δεύτερο ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με σπουδές γύρω από την μαγειρική.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις μεγάλες οικονομικές επιδοτήσεις που λαμβάνονται γι αυτό το επιχείρημα.

www.elmundo.es

www.mondragon.edu

www.donostiafuture.com

www.diariovasco.com

4 comments:

Natassa said...

όσο σκέφτομαι αυτήν την κρέμα καταλάνα και αυτή την μπριζόλα με πιπέρι ...τσ τσ τσ.... πωωω!!!!

Juanita La Quejica said...

Πωπω δεν λες τίποτα!

Anonymous said...

Προχθές επέστρεψε η μητέρα μου από τη Σεβίλη(με το πρόγραμμα εκείνο που πηγαίνουν ηλικιωμένοι στην Ισπανία) και μου είπε για μια υπέροχη ψαρόσουπα που έφαγαν.βελουδένια τη χαρακτήρισε και είχε μέσα κάτι πράσινες "κλωστούλες" που δεν μπόρεσε να καταλάβει τι μυριστικό ήταν.
-Εσύ που τα βρίσκεις στο ιντερνετ (μου λέει) δεν μπορείς να βρεις πώς τη φτιάχνουν;
Αλλά εγώ πού Ισπανικά;
Σκέφτηκα η Juanita θα ξέρει.Γνώστης των καλών συνταγών σου και από τα δύο hungry, προσβλέπω στην βοήθειά σου για την ανακάλυψη της Σεβιλιάνικης ψαρόσουπας.
Ευχαριστώ
Βαγγελιώ

Juanita La Quejica said...

Βαγγελιώ στείλε μου αν θες mail στο juanitalaquejica@yahoo.com για να σου στείλω 2 εκδοχές που βρήκα και σου μετέφρασα.