Friday, August 05, 2011

Το Αζτέκικο Cuauhtémoc στον Πειραιά


Το μεξικάνικο εκπαιδευτικό πλοίο “CUAUHTEMOC” θα επισκεφθεί επίσημα τον Λιμένα Πειραιώς από τις 17 Αυγούστου μέχρι τις 23 Αυγούστου 2011, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής κρουαζιέρας “Mediterráneo 2011”.

Το CUAUHTEMOC αναχώρησε από το Ακαπούλκο του Μεξικό στις 8 Απριλίου 2011, προκειμένου να διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό, την Μεσόγειο Θάλασσα καθώς και την Μαύρη Θάλασσα, κατά την διάρκεια αυτής της εκπαιδευτικής κρουαζιέρας των 230 ημερών και των υπολογισθέντων 20,990 ναυτικών μιλίων (38,700 χλμ.). Το πλοίο θα επιστρέψει στην βάση του στις 24 Νοεμβρίου 2011.


Κατά την διάρκεια αυτής της κρουαζιέρας, το CUAUHTEMOC θα δέσει στα εξής λιμάνια: Balboa (Παναμάς), La Habana (Κούβα), Boston Massachusetts (ΗΠΑ), Cadiz (Ισπανία), Cagliari (Ιταλία), Haifa (Ισραήλ), Istanbul (Τουρκία), Odessa (Ουκρανία), Varna (Βουλγαρία), Pireaus (Ελλάδα), Olbia and Civitavecchia (Ιταλία), Barcelona, Valencia and Las Palmas (Ισπανία) and Cartagena de Indias (Κολομβία).


Ο επικεφαλής του Αζτέκικου αυτού πλοίου CUAUTHEMOC είναι ο Καπετάνιος Marco Antonio Vila Vivaldo, ο οποίος έχει υπηρετήσει επί 31 έτη την μετάδοση του μηνύματος της πίστης και της καλής θέλησης στις άλλες χώρες. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο Καπετάνιος Vila Vivaldo θα έχει επίσημες συναντήσεις με διακεκριμένες αρχές.


Το πλοίο θα είναι ανοικτό για το κοινό για επισκέψεις πάνω σε αυτό, από τις 10:00 π.μ εως τις 12:00 μ.μ. και από τις 18.00 μ.μ. to 20.00 μ.μ (εκτός από τις 18 Αυγύστου όπου θα είναι διαθέσιμο μόνο κατά τις πρωινές ώρες). Το CUAUHTEMOC θα βρίσκεται στην προβλήτα 11, Λιμένας Πειραιώς (Ακτή Μιαούλη 50).

No comments: